Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Loopt het niet soepel thuis? BSR helpt!
  Rate this post

  Ziekte, het verlies van een baan, financiële stress, burn-out, scheiding, overlijden, een ongeval, verhuizing, complicaties na de geboorte van een kind, een huilbaby, voedselintolerantie. Situaties waarbij het leven op zijn kop staat en wat gevolgen heeft voor het hele gezin. Het vraagt om een groot aanpassingsvermogen. En alle ballen in de lucht houden is dan vaak heel lastig.

  Het gevolg is te veel stress in het hoofd, maar ook in het lichaam. Deze spanning zet zich vast in de spieren en het lichaam raakt overbelast. Het lichaam geeft deze overbelasting met duidelijke signalen aan.
  Vaste en pijnlijke nek en schouders, veel last van de onderrug en gewrichten, moe en heel stijf bij het opstaan, slecht kunnen slapen, hoofdpijn, buikklachten en een constant gespannen gevoel zijn het gevolg.
  Bij kinderen uit het zich in slecht slapen, weer gaan bedplassen, onrust, zich slecht kunnen concentreren, prikkelbaarheid, buikklachten, hoofdpijn en algehele moeheid. En al deze klachten hebben natuurlijk weer hun weerslag op het gezin. Er treedt eerder irritatie op, je bent minder flexibel, het is allemaal snel te veel. De bekende vicieuze cirkel.

  Spierspanning
  Het is duidelijk dat het teveel aan spierspanning het zelfherstellende vermogen van het lichaam vermindert. Dat is heel logisch, want de spierspanning drukt op de onderliggende zenuwen, waardoor die hun werk niet meer goed kunnen doen. De boodschap: ‘Hé, er is hier iets aan de hand. Stuur de hulptroepen!’ komt niet of te laat aan bij de hersenen.

  Behandeling
  Body Stress Release (BSR) – dat letterlijk ‘spierspanning loslaten’ betekent – doet wonderen wat betreft het weer vrijmaken van de vastgezette spierspanning. Hierdoor wordt de communicatie tussen de zenuwen en de hersenen weer hersteld en het zelfherstellende vermogen werkt weer optimaal. De klachten nemen af of verdwijnen volledig. Er ontstaat weer ontspanning en ruimte.

  Spanning loslaten
  BSR is een milde gezondheidstechniek die zich richt op het vrijmaken van deze spierspanning. De behandelaar ‘meet’ spierspanning door lichte druk uit te oefenen op plekken op het lichaam en door te kijken hoe de spieren daarop reageren. Door het geven van lichte impulsen op die van te voren uitgeteste plaatsen wordt het lichaam gestimuleerd de spanning los te laten. Minder spanning betekent beter herstel en meer rust.

  BSR werkt ook heel goed bij ADHD, ADD, autisme, astma en allergieën.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply