Rate this post
 • Los je probleem op…
  Rate this post

  Therapie is slechts een onderdeel van wat ik te bieden heb. Er zijn vele vormen van therapie en ik zal de twee bekendste en meest gebruikte voor je beschrijven.

  Hypnotherapie is een vorm van therapie die gebruikt maakt van trance. De therapeut brengt de cliënt in een bewustzijnstoestand waarin contact kan worden gemaakt met het onder- en bovenbewustzijn, met als doel de innerlijke conflicten en problemen in het dagelijks leven te verzachten, leefbaar te maken of zelfs op te lossen. Ik maak hierbij gebruik van methoden en technieken die zijn aangepast aan de mogelijkheden, de geaardheid en het vermogen van de cliënt en diens problemen. Het is van belang om te weten dat in deze trance de cliënt zich duidelijk en alles kan herinneren van wat er is gebeurd tijdens de sessie. Het onbewuste bevat al onze herinneringen uit het verleden waarvan we ons niet meer bewust zijn en kan het gevoel, denken en handelen beïnvloeden zonder dat we begrijpen en realiseren waar het precies vandaan komt, en mogelijke nare situaties veroorzaken.

  Regressie is een vorm van therapie waarin je terug in de tijd gaat, en zo de problematiek en/of traumatische gebeurtenissen, die zijn ontstaan in de vroege jeugd, kunt herkennen en verwerken, en zo opnieuw een plaats geven in het huidige leven.
  Er komen veelvuldig onverwerkte trauma’s aan het licht, dus regressietherapie gaat veelal gepaard met veel emotie, en weer wordt er gebruik gemaakt van eenzelfde trancetechniek. Alles ligt verborgen in onszelf en soms kan een traumatische ervaring die werkelijkheid vertroebelen of zelfs blokkeren, en dat is waar regressie toe dient: om dat deel te onthullen wat het soms zo lastig maakt om op een gezonde manier ons leven te leven en de balans te vinden die zo nodig is in het dagelijks leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply