Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Loslaten is een kunst
  Rate this post

  Zo sta je elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen, en zo is het jaar alweer voorbij. Die 365 dagen zijn omgevlogen. En wat hebben we het weer druk gehad. Dat niet alleen: we hebben ons ook weer druk gemaakt. Over van alles en nog wat. Dat levert stress en vermoeidheid op.

  Het woord ‘moeten’ is de grote aanjager. We moeten naar het werk, we moeten het huis schoon houden, we moeten een goede ouder zijn en we moeten vriendschappen onder­houden. We moeten, we moeten, we moeten… Je zou er moe van worden.
  Nu komt de kunst van het loslaten om de hoek kijken. Marit van Dijk hoort haar cliënten vaak zeggen: ‘Wat moet ik dan loslaten? Ik wil niemand teleurstellen of in de steek laten. En ik wil mijn werk behouden. Ik wil niet onverschillig of hard worden. Loslaten is geen optie.’Marit zegt niet dat je mensen moet loslaten, of dat je je werk moet opgeven. Volgens haar begint het simpeler. Zij raadt aan om het woord ‘moeten’ los te laten. Je kunt dat woord vervangen voor ‘mogen’, ‘willen’ of ‘kunnen’. Zeg maar eens hardop tegen jezelf: ‘Ik moet nog boodschappen doen.’ En dan: ‘Ik mag boodschappen doen.’
  Het begint bij het veranderen van je taal. Door dat ene woordje te veranderen, merk je dat je een keuze hebt. Hoe meer je je daarvan bewust bent, hoe beter jij je keuzes zult maken. Dat levert een hoop goede energie op, en dat is een mooi begin van een nieuw jaar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply