Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Loverboys: doe er wat aan
  Rate this post

  Veel jongeren werken om geld te verdienen. De meesten doen dat op een goede manier door bijvoorbeeld te werken voor een werkgever. Maar er zijn jongens die geld willen verdienen aan meisjes: loverboys.

  Loverboys zijn jongens die proberen meisjes de prostitutie in te lokken. Een loverboy zorgt er eerst voor dat een meisje verliefd op hem wordt, door het meisje veel cadeaus en aandacht te geven. Vooral kwetsbare meisjes zijn daar gevoelig voor en willen alles voor hun vriend doen. Zo ontstaat een afhankelijkheidsrelatie. Op slinkse wijze sluist hij haar vervolgens de prostitutie in. Loverboys zijn strafbaar en hun activiteiten vallen onder het artikel ‘Mensenhandel’ van het Wetboek van strafrecht.

  Hoe gaan loverboys vaak te werk?
  Loverboys zoeken meisjes die emotioneel instabiel of onzeker zijn. Vaak gebeurt dit via internet; ook wel ‘grooming’ genoemd. De loverboy is lief, koopt cadeautjes en geeft complimentjes. Hij geeft de meisjes veel aandacht en zorgt dat ze verliefd op hem worden en hem helemaal vertrouwen. Daarna probeert hij hen afhankelijk van hem te maken. Bijvoorbeeld door de meisjes ruzie te laten maken met hun beste vrienden of hun ouders. Als de meisjes eenmaal ruzie hebben met hun vrienden en hun ouders, zorgt hij ervoor dat ze alleen nog maar met hem kunnen praten en omgaan.
  Vervolgens probeert hij om de meisjes dingen te laten doen die ze eigenlijk niet willen. Hij laat de meisjes bijvoorbeeld een lening of telefoonabonnement afsluiten op hun naam, terwijl hij degene is die er gebruik van maakt. Of hij haalt de meisjes over om seks te hebben met zijn vrienden. Zo moeten de meisjes bewijzen dat ze van hem houden.
  Als de meisjes al seks moeten hebben met zijn vrienden, is de stap om ook met andere mensen seks te hebben, die daarvoor betalen, heel klein. Voor ze het weten, werken de meisjes als prostituee. Dit kan achter het raam zijn in een raamprostitutiestraat, een seksclub of gewoon vanuit een woning. Minderjarigen mogen niet in de seksindustrie werken. Veelal zullen deze minderjarige meisjes dus in het illegale circuit werken.

  Waar kun je loverboys tegenkomen?
  Loverboys leggen contacten op het schoolplein, in een discotheek of bijvoorbeeld voor een opvangtehuis. Daarnaast gebruiken zij steeds vaker het internet bij het zoeken, werven en exploiteren van slachtoffers. De plaats waar loverboys hun slachtoffers zoeken, lijkt te zijn verschoven van het schoolplein naar sociale netwerksites, jongerensites en chatboxen.
  Bel de politie
  Vermoed je dat iemand uit je omgeving zich schuldig maakt aan loverboypraktijken? Of aan bijvoorbeeld kindermisbruik of huiselijk geweld? Meld dat dan aan de politie via 0900-8844. Liever anoniem tips doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bel bij spoed 112.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply