Rate this post
 • Luister naar je hart, want dat klopt
  Rate this post

  Je weet dat Yoga een manier is om je te ontspannen. Maar dat ontspannen komt niet zomaar ergens vandaan. Het helpt om zowel lichamelijke als emotionele klachten mee aan te pakken. Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat yoga en meditatie helpen om stress en een hoge bloeddruk te verlagen.

  Je hart is het centrum van je lichaam; niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, omdat je ook emotionele pijn in je hart voelt. Wanneer je je ergens langdurig druk over maakt, kan dat leiden tot stress. Die kan er vervolgens voor zorgen dat je hartritme verstoord raakt en je niet meer rustig doorademt. Dat heeft weer als consequentie dat je organen niet meer goed worden voorzien van zuurstof en ze in verdrukking komen.
  Door Yoga-oefeningen te doen, maak je ruimte voor je hart en je ademhaling. Een goede ademhaling kan zóveel doen om alles in je lichaam te laten stromen, en daar word je ook weer rustiger van. Door de meditatie leer je anders te kijken naar je situatie: wat veroorzaakt de spanning, en heb je eigenlijk wel invloed op datgene waar je je druk over maakt? Zo kun je er anders mee omgaan, wat een stuk ruimte geeft in je hoofd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply