Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Lyme aanpakken met licht

  De ziekte van Lyme is een infectieziekte, veroorzaakt door de Borrelia burgdorferi-bacterie. De Borrelia bacterie, die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de ziekte van Lyme, wordt van dier op mens overgedragen, gewoonlijk door de beet van een teek. Niet alleen teken dragen echter de bacterie bij zich, maar ook vlooien, steekmuggen, vliegen, dazen en vogels kunnen als gastheer dienen. Behalve door de beet van een teek vermoedt men dat besmetting ook kan plaatsvinden door beten van onder andere muggen, dazen en paardenvliegen.

  In ongeveer de helft van de gevallen ontstaat er een rode ringvormige vlek op de plaats waar de teek heeft ge­beten. Eenmaal in het lichaam kan de bacterie in het bloed terechtkomen. Vandaaruit richt de bacterie zich vooral op zenuwweefsel, gewrichten en spieren, de huid en het hart. De klachten die daaruit voort kunnen komen zijn in eerste instantie griepachtige verschijnselen (soms ook een op­zwelling van oorlel of tepel). Deze klachten komen meestal binnen 3 maanden.

  Lichttherapie
  Lyme kan aangepakt worden met lichttherapie. Hoe werkt dat? Iedere cel in ons lichaam straalt licht uit. Bij een gezond en vitaal lichaam is dat licht coherent; bij ziekte is het licht dat uitgestraald wordt verstoord en onregelmatig. Door het verstoorde licht te meten en vervolgens te behandelen, worden de lichaamscellen gestimuleerd om zichzelf te helen.
  Door de specifieke Lyme-behandeling sterven de Borrelia bacteriën en deze worden, samen met hun uitscheidingsproducten, die giftig zijn voor mensen, afgevoerd.
  Mensen voelen zich na een aantal behandelingen prettiger, lichter en slapen over het algemeen beter. Ook worden ze helderder in het hoofd.
  De biofotonenbehandeling harmoniseert de productie van verschillende hormonen en neuro-transmitters, waardoor mensen zich lichter voelen. Ook verbetert de biofotonen­behandeling de werking van het immuunsysteem.

  Therapeut Hanneke Westenberg past onder meer lichttherapie toe om cliënten met de ziekte van Lyme mee te behandelen. Zij heeft zelf een ernstige vorm van Lyme gehad, en zij schreef over haar ervaring in het boek ‘Licht op Lyme – Persoonlijke verhalen over de weg naar herstel’ van Tamara Tyler (ISBN 9789020211450, Uitgeverij Ank hHermes).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply