Rate this post
 • Lyme? Laat je prikken!
  Rate this post

  De ziekte van Lyme is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Deze bacterie wordt meestal overgebracht door tekenbeten. Na een tekenbeet kan er een kenmerkende rode huiduitslag ontstaan, die zich vaak ringvormig uitbreidt.

  In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral geneigd om naar het probleem te kijken, terwijl de oosterse geneeskunst meer gericht is op het aanpakken van de oorzaak. Ook acupunctuur werkt volgens laatstgenoemde methode. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten vermindert en ook preventief werkt.

  Blokkade opheffen
  Bij acupunctuur worden een klein aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam die voor het opheffen van de energieblokkade zorgen. Om de juiste punten te vinden, onderzoekt de acupuncturist eerst onder meer je tong, polsen en gezicht, die veel informatie geven over hoe je energetisch in elkaar steekt. De naalden heffen de blokkade op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen en de klachten doen verdwijnen.

  Schokje
  Het plaatsen van de naalden is nauwelijks voelbaar. Je voelt hoogstens een schokje, wat een goed teken is, omdat je ­­lichaam dan op de juiste manier reageert en de energie weer gaat stromen. Voor het beste resultaat zijn een aantal wekelijkse behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van je klachten. Ook kan acupunctuur prima ingezet worden ter ondersteuning van andere (reguliere) therapieën.

  PRP-therapie
  De nieuwe ontwikkeling op het gebied van pijnbehandeling is PRP-therapie, waarbij eerst een buis bloed wordt afgenomen. Na het bewerken in ons eigen laboratorium wordt het plasmagedeelte die rijk is aan bloedplaatjes in uw kapotte / pijnlijke gewrichten terug geïnjecteerd.
  Het resultaat is verbluffend snel.

  Over Dr. Setyo
  Sinds jaar en dag doen onze klinieken behandelingen op het gebied van Regeneratieve Geneeskunde. Dat doen wij door middel van acupunctuur (oosterse methode) en alle aanverwante technieken. Door het herstellen van de energetische balans, verbeteren wij onder andere de bloedcirculatie en de afvoer van metabolische afvalproducten. Kortgeleden hebben wij onze behandelingsmethoden ook uitgebreid met Stamceltransplantatietherapie (westerse methode), waarmee we onder andere pijn en versleten gewrichten kunnen repareren en de ziekte van Lyme beter kunnen aanpakken.

  Onze privékliniek is momenteel één van de weinige privéklinieken in Nederland die is uitgerust met de meest moderne instrumenten en de nodige expertise voor deze moderne tak van geneeskunde.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply