Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • lymfoedeem afvoeren met een kous
  Rate this post

  Bij de behandeling van kanker kan er lymfoedeem ontstaan, doordat de lymfe­vaten beschadigd zijn en de lymfeklieren verwijderd zijn bij de behandeling. Je kunt lymfoedeem gemakkelijk herkennen aan een zwelling in de armen of benen. Het is vaak zo dat de getroffen ledematen pijn doen en/of tintelen en er bewegingsverlies ontstaat. Het probleem kan aangepakt worden met behulp van oedeemtherapie. Om het resultaat daarvan vast te houden, krijg je het advies om een therapeutische elastische kous te dragen.

  Vinger aan de Pols is een SEMH-erkend leverancier, levert compressiezorg in de breedste zin en is met name gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische elastische kousen. Je denkt daarbij misschien meteen aan ‘steunkousen’, maar het gaat niet om dezelfde hulpmiddelen. Steunkousen zijn er alleen om steun te bieden, terwijl therapeutische elastische kousen, zoals het woord ‘therapeutische’ al zegt, bedoeld zijn om klachten mee aan te pakken. Deze kousen zorgen voor een betere doorbloeding, waardoor vocht en afvalstoffen worden afgevoerd, en dat merk je. Pijn of een zwaar gevoel, bijvoorbeeld in de benen, vermindert zienderogen of verdwijnt helemaal. Bij therapeutische elastische kousen hoef je ook niet te denken aan saaie, bruine kousen: ze zijn er in allerlei kleuren en materialen.

  Allerlei mogelijkheden
  Wij bieden arm- en beenkousen aan van verschillende kwaliteiten en leveranciers, en in verschillende (trend)kleuren en maten. Deze kousen worden door bevoegde bandagisten aangemeten op verschillende aanmeetlocaties, maar het aanmeten kan eventueel ook kosteloos bij jou thuis gebeuren als je mindervalide of minder mobiel bent. We houden bij het aanmeten van de juiste kous onder andere rekening met de medische indicatie van de arts en met jouw wensen.

  Snelle levering
  Wij streven naar een snelle levering. Gemiddeld worden de kousen binnen 7 werkdagen afgeleverd. Bij de aflevering wordt de pasvorm van de kousen gecontroleerd en wordt je uitgelegd hoe het aan- en uittrekken van de kous in zijn werk gaat.

  Hulpmiddelen
  Tevens hebben wij alle hulpmiddelen in ons assortiment die het aan- en uittrekken van de therapeutisch ­elasti-
  sche kousen, of dit nu arm- of beenkousen zijn, een stuk vergemakkelijken.

  Voor het aanvragen van een therapeutische elastische kous heb je een verwijzing van je huisarts of specialist nodig.
  Wij meten de elastische kousen aan bij De Zorghoek aan de Verzetstraat 12 in Bergschenhoek. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar de praktijk in Monster. Je kunt ook een afspraak inplannen via de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply