Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maag- of darmklachten?
  Rate this post

  Heel veel mensen hebben regelmatig last van hun maag en darmen. Buikpijn, krampen, steken, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, verstopping, of juist diarree. Sommigen hebben dat na het eten, anderen eigenlijk de hele dag. Als je erop let, merk je dat er maar weinig mensen zijn die helemaal geen last van hun buik hebben. Is daar nou echt niets aan te doen?

  Als reflexzonetherapeut heb ik, nadat ik in 1994 mijn opleiding had afgerond, diverse cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder de Chinese meridiaandiagnostiek (TCM), de neuroreflextherapie (NRT) en een cursus reflexologie en zwangerschap.
  Vanuit de TCM heb ik geleerd om procesmatig te denken, en daarom zou ik beginnen met het behandelen van maag- en darmklachten vanuit TCM. Samen met de cliënt op zoek naar de oorzaak of de noodzaak van maag- of darmklachten: waarom is er last van oprispingen of een opgeblazen buik na het eten? Waarom is het ontlastingspatroon onregelmatig?
  Ik zal, vanuit mijn opleiding, de fysieke kant van de klacht belichten en onderzoeken, maar ook zal ik vanuit de ervaring en de passie voor de TCM het probleem plaatsen in meridianen en elementen, om meer inzicht te krijgen in het gedrag- of voedingspatroon. Met dit inzicht en een aantal reflexzonebehandelingen is het mogelijk om de oorzaak van de symptomen te bestrijden en de maag- en darmklachten te verminderen.
  De eerste behandeling is een intakebehandeling en bestaat uit het afnemen van een anamnese (een vraaggesprek om de voorgeschiedenis in beeld te krijgen), gevolgd door een intakebehandeling. Ik ga, op de voeten, op zoek naar blokkades in het energiesysteem. Deze informatie gebruik ik voor het maken van een behandelplan, dat tijdens de volgende behandeling besproken wordt en verder als leidraad dient. De intakebehandeling duurt ongeveer 80 ­minuten. De volgende behandelingen duren ongeveer 60 minuten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply