Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak een einde aan die chronische pijn
  Rate this post

  Als je last hebt van langdurige pijnklachten, zoals klachten aan je rug, nek, hoofd, schouder of een ander onderdeel van je lichaam, kan het verstandig zijn om een chiropractor in te schakelen.

  Elk lichaamsdeel wordt aangestuurd of gereguleerd door het zenuwstelsel. Met andere woorden: wij hebben een waarnemend vermogen, wij voelen pijn, temperatuur en druk, en ook zijn wij ons bewust waar wij zijn in plaats en ruimte. Dit waarnemend vermogen noemen wij het ‘proprioceptieve vermogen’. Een voorbeeld hiervan is het voelen van de wind. Dat doen wij met de zenuwuiteinden in de huid. Of bijvoorbeeld het inschatten van de plek waar een bal gevangen kan worden. Dit is iets ingewikkelder. Hiervoor moeten wij ons heel bewust zijn van waar ons lichaam zich bevindt en hoe ver wij onze arm moeten uitstrekken. Daarnaast moeten we inschatten waar de bal uiteindelijk terechtkomt. Dit alles doen wij met onsproprioceptieve vermogen.

  Trainen
  Dit proprioceptieve vermogen kan getraind worden,door bijvoorbeeld sport of een andere vorm van beweging. Beweging heeft namelijk dit proprioceptieve vermogenals vereiste. Soms is het proprioceptieve vermogen verstoord, bijvoorbeeld door een bewegingsbeperking in een spier of gewricht. Als iets niet volledig kan functioneren, kan het daardoor ook niet goed waarnemen en zal jouw lichaam proprioceptieve input moeten missen. Vaak gaat dit geleidelijk, maar na verloop van tijd zijn de gevolgen duidelijk merkbaar: een zere rug, nek, arm, pols ofschouder, maar ook hoofdpijn en evenwichtsstoornissen kunnen hiervan het gevolg zijn.

  Als chiropractor zijn wij experts in het verbeterenvan dit proprioceptieve vermogen en hetverbeteren van het bewegingsstelsel.

  Gratis analyseconsult
  Chiropractie roept bij veel mensen nog vragen op, en daarom is het bij ons in de praktijk voor iedereen mogelijk om een gratis analyseconsult aan te vragen. Bij eenanalyseconsult worden de klachten in kaart gebracht en wordt besproken of chiropractie daarbij kan helpen.

  Begin met het structureel verbeteren van je gezondheid door het zenuwstelsel zijn volledige capaciteit te geven! Een goed proprioceptief vermogen helpt je daarbij.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply