Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak de herinnering tastbaar met een mooi sieraad of object
  Rate this post

  Iedereen gaat er anders mee om als een dierbare is overleden. Het kan troost bieden om iets tastbaars te hebben, wat je altijd bij je kunt dragen of waar je naar kunt kijken. Een gedenksieraad of object biedt dan een blijvende herinnering aan de overledene.

  Er zijn verschillende manieren om een gedenksieraad of object vorm te geven. Een goed voorbeeld is een as-sieraad: een sieraad waarin de as van de overledene is verwerkt. De as komt in een kleine ruimte in het sieraad of object, maar kan ook door het zilver gemengd worden. Dit kan in de vorm van een ring, hanger, broche of armband. De as kan verwerkt worden in een object, of het object kan gebruikt worden om op een voetstuk te plaatsen. In het voetstuk wordt dan een container met as geplaatst. Naast as als herinnering kan ook haar worden verwerkt.

  Gedenksieraad
  Uiteraard kan een sieraad of object ook zonder as gemaakt worden. Om een bijzondere herinnering extra speciaal te maken, kan het goud of zilver van de sieraden van de overledene gebruikt worden. Het nieuwe sieraad kan helemaal naar jouw smaak worden gemaakt. Het sieraad van je dierbare krijgt een nieuw leven, en je kunt het altijd bij je dragen. Ook kan een sieraad of object worden voorzien van een lasergravure met bijvoorbeeld het handschrift of een foto van je dierbare.

  Inspiratie uit de natuur
  Mooiss Jewel Design, het bedrijf van edelsmid Monique Peters, is onder andere gespecialiseerd in gedenk­sieraden. Daarnaast maakt Monique sieraden met vormen die gebaseerd zijn op de natuur. De sieraden zijn draagbaar en uniek. Informeer naar de mogelijkheden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply