Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak je dromen waar!
  Rate this post

  De lente is begonnen. De zomer komt eraan. De tijd dat alles tot bloei mag komen en je jezelf naar buiten richt.

  Waar sta jij voor, en waar ga jij voor deze zomer? En waar stop je mee? In het hier en nu kunnen staan, in het ‘nu’ staan, zodat een mooie dag niet zomaar aan je voorbijgaat omdat je aan alle dingen moet denken die nog moeten gebeuren.

  Is er voor jou ook een stiltemoment? Zonder de ruis van een tv, radio of mobiele telefoon? Hoe zou het zijn om, nou laten we klein beginnen, een halve dag rust te nemen in de week? Rust voor jezelf, je gedachten de vrije loop laat en even niets moet.

  Ja ja, ik hoor je denken: ‘Hoe moet dat met een overvolle agenda en rennend van het een naar het ander?’ Echt, het is niet zo moeilijk hoor. Pak je agenda en plan een halve, liefst hele dag in de week vrij. Vrij voor jezelf om te gaan voelen. Voelen wat je bent, wie je bent.

  Ja, ik hoor nu menigeen denken: ‘Ik weet niet waar ik de tijd voor mezelf vandaan moet halen.’ Maar wees eens eerlijk tegen jezelf. Is het ook geen angst die meespeelt? Als je lekker druk bent, hoef je niet naar je gevoel. Stel prioriteiten, gooi je angst overboord. Kijk naar jezelf, neem rustmomenten om te groeien. Natuurlijk voelt het veiliger om wel dromen te hebben maar ze niet werkelijk waar te maken. Echt, je hebt het in eigen hand. Kom op, ga tijd en ruimte maken voor jezelf. Ga je dromen en wensen achterna en laat ze uitkomen. Om je doel te bereiken, is er natuurlijk een eindtijd. Sommige acties kosten een maand, andere een half jaar of misschien wel een jaar. Een kamer in je huis opknappen kan in een maand; 10 kilo afvallen kan in een half jaar. En misschien kan ik je helpen om je die inzichten te geven in jezelf waar je weer mee verder kunt in het leven. Dromen en wensen zijn er toch om te laten uitkomen?

  Inzicht in wat een woord of eigenschap met je doet, geeft zoveel aanwijzingen over jezelf. Durf naar jezelf te kijken en groei naar de persoon die je wilt zijn en waar je vóór kunt gaan staan. Leven vanuit je eigen gevoel! Als je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook weer beter zijn voor een ander.

  Een mooie oefening kan ik je misschien al meegeven. Bedenk 3 kleine dingen die je deze week kunt doen om te vieren dat je leeft. Kleine dingen die alleen jou plezier geven. Schrijf ze op en voer ze dan ook werkelijk uit. Het zijn belangrijke afspraken met jezelf, dus zet maar in je agenda!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply