Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak je je zorgen over jouw kind
  Rate this post

  Er verandert van alles in het leven van een kind tussen de 4 en 8 jaar oud: het komt vanuit de opvang naar een schoolklas met een juf, het moet omgaan met andere kinderen, er zijn nieuwe regels… Sommige kinderen hebben daar moeite mee. Maak je je als ouder zorgen over het gedrag van je kind, of geeft de school aan dat er problemen zijn met de sociaal-emotionele ontwikkeling? Laat je kind dan begeleiden door een professional!

  Annèt van Roest is Specialist Jonge Kind en Master Special Educational Needs. Zij begeleidt kinderen met hulpvragen op het gebied van leren, gedrag en ontwikkeling.
  Afhankelijk van de hulpvraag wordt orthopedagogiek, remedial teaching of coaching ingezet.
  Annèt: ‘Het is heel belangrijk om problemen in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken. Het kan bijvoorbeeld gaan om onzekerheid, moeilijk vriendjes kunnen maken, impulsief gedrag of taalproblemen. Bij de begeleiding ga ik uit van het kind in zijn totaliteit. Er is aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden, competentie en motivatie. Kinderen krijgen soms niet de hulp die ze nodig hebben: die wordt dan te laat ingezet of is te eenzijdig.
  Door middel van onderzoek, observaties, ­gesprekjes en spelbegeleiding kom ik dicht bij het kind en is er de mogelijkheid om hem of haar begeleiding op maat te bieden.’
  Doordat Annèt een particuliere praktijk heeft, is ze zeer flexibel. Zo kunnen gesprekken met ouders ook ’s avonds plaatsvinden en zijn er geen wachtlijsten. Ook is er geen verwijsbrief nodig. Annèt biedt ruime tijd en aandacht voor het kind én de ouders.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply