Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak je je zorgen over jouw kind?
  Rate this post

  Is jouw kind vaak boos of verdrietig? Heeft het een negatief zelfbeeld, leerproblemen of bijvoorbeeld faalangst? Weet je niet wat er nou aan de hand is? Er zijn allerlei redenen waarom jouw kind niet lekker in zijn vel kan zitten.

  Kinderen vinden het vaak moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen. Ze kunnen vaak nog niet vertellen waarom ze bijvoorbeeld boos, angstig of verdrietig zijn. Het kan zijn dat ze niet goed weten wat er van ze verwacht wordt of dat ze zich onbegrepen voelen.
  Dat geeft de kinderen zelf, hun ouders, en ­andere mensen die belangrijk voor ze zijn,
  vaak een machteloos gevoel. Een kindercoach kan hierin begeleiding en advies geven. Ellen gelooft erin dat alle kinderen talenten, kwaliteiten en krachten in zich hebben die ze (nog) niet hebben ontdekt of ze weten er nog niet goed mee om te gaan. ‘Als coach probeer ik samen met het kind en de ouders deze kracht terug te vinden en ze op deze manier de goede weg te wijzen, zodat ze weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.’ Ellen begeleidt kinderen, jongeren en ouders in haar praktijk en maakt met behulp van gesprekken, spel en andere methodieken de problematiek bespreekbaar. Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding die kortdurig, praktisch en oplossingsgericht is. Na een klein aantal sessies is er vaak al verbetering, doordat het kind zich weer prettig voelt en controle heeft over zijn of haar gedrag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply