Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak je massages een routine!
  Rate this post

  Massages worden vaak gezien als een (overbodige) luxe. Als een verwennerijtje voor jezelf. Dat is het natuurlijk ook allemaal. Toch zitten er genoeg gezondheidsvoordelen aan je (regelmatig) laten masseren; zeker als je merkt dat je klachten ervaart waar een massage goed bij zou kunnen helpen.

  Een auto laat je regelmatig controleren nadat er veel kilometers in gereden zijn, maar de meeste mensen denken niet op deze manier over hun lichaam. Dat zou juist wel moeten, want je lichaam kan die extra aandacht echt wel gebruiken.

  De lange termijn
  Je regelmatig laten masseren is net zo goed een onderdeel van een gezonde leefstijl als dat sporten, genoeg bewegen en gezond eten dat is. Laat je je met regelmaat masseren, dan zul je merken dat je lichaam steeds beter op de massages reageert. In het begin ervaar je misschien nog wat druk, pijn en ongemak bij het masseren doordat je spieren nog ‘op slot’ zitten. Door dit frequent te laten doen, zul je zien dat het effect intenser en effectiever wordt. Een enkele massage kan je problemen tenslotte niet oplossen. Het heeft waarschijnlijk een lange tijd geduurd voor de klachten om op te bouwen, dus het is logisch dat het dan wat langer duurt om er vanaf te komen.

  Hoe vaak dan wel?
  Helaas is er geen kant-en-klaar antwoord voor hoe vaak je je moet laten masseren. Dit is ontzettend afhankelijk van verschillende factoren: gemiddeld genomen wordt er een keer per maand geadviseerd. Maar dit is niet altijd passend. Als je in een stressvolle tijd zit, zwaar traint of erge fysieke klachten hebt, kan het zijn dat het beter is om wat vaker langs te komen.

  Op maat… gemasseerd
  Bij masseur Bas Rijnbout komen verschillende mensen op de tafel met allemaal uiteenlopende klachten. ‘Logisch: dat is wat ik ook zo mooi vind aan mijn werk, en daarom zet ik graag die extra stap om een passend advies voor al mijn klanten te geven. Ik denk graag met je mee over wat het beste werkt, of het nou gaat over de juiste behandeling of over de vraag hoe vaak je moet langskomen voor het beste resultaat. Zo kun jij je zorgeloos laten verwennen en aan je gezondheid werken, tegelijkertijd!’

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply