Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak je sterk tegen de griep
  Rate this post

  Een griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Doordat dit virus steeds van vorm verandert, wordt vrijwel niemand immuun ervoor. Het slaat vooral in de wintermaanden toe, omdat we dan veel binnen zitten met de verwarming lekker aan. De slijmvliezen van de luchtwegen worden dan droger, waardoor een infectie meer vat heeft hierop.

  Het aansterken van de immuniteit is dan ook het voornaamste preventiemiddel tegen de griep. Dit doe je door in de eerste plaats te zorgen voor een goede algehele conditie. Het lichaam kan dan meer hebben. Een gezonde darmflora en gezonde slijmvliezen zijn daarbij zeker een belangrijk aandachtspunt, omdat daar de basis ligt voor een goede weerstand.

  Wat kun je doen om jezelf te beschermen?
  – Het risico op besmetting kun je verlagen door niet te dicht in de buurt te komen bij iemand die de griep heeft. Tijdens een hoestbui of bij het geven van een hand kan het virus van de een naar de ander overgaan.
  – Was regelmatig je handen.
  – Kom daarom ook zo weinig mogelijk op plaatsen te komen waar veel mensen zijn.
  – Slaap voldoende.
  – Eet gezond.
  – Drink veel water.
  – Zorg voor rustige lichaamsbeweging.
  – Vermijd stress.
  – Beperk het gebruik van alcohol, suiker en koffie.
  – Vermijd zuivel. Het veroorzaakt slijmvorming en verergert daarmee klachten

  Hoe kun je verder griep tegengaan?
  Vitamine D kan de weerstand tegen infecties vergroten. Zo komt de griep vooral voor in de winter. Dan is de hoeveelheid vitamine D in het bloed het laagst. Extra inname van vitamine D draagt ertoe bij dat het binnendringen van een virus wordt geremd. Het advies is om dagelijks 2.000 IU vitamine D te gebruiken.
  Vitamine C stimuleert de vorming en activiteit van witte bloedlichaampjes. Bovendien versterkt het de slijmvliezen. Het mineraal zink zorgt ervoor dat de weerstand tegen virussen versterkt wordt. Er zijn ook zuigtabletten waarin vitamine C wordt gecombineerd met zink.
  De Sambucus Nigra, ofwel de vlierbes, werkt zowel bij virale als bacteriële infecties. Het bevat stoffen die ervoor zorgen dat een virus zich niet kan hechten en verspreiden in het lichaam. Het hoge gehalte aan anti-oxidanten in de vlierbes zorgt ervoor dat lichaamscellen worden beschermd en zo hun kracht kunnen behouden. Ook werkt vlier zweet- en urinedrijvend. Afvalstoffen kunnen dan gemakkelijker verdreven worden. Je zweet het eruit. De duur van de griep kan in veel gevallen worden gehalveerd door het gebruik van vlierbes. Cat’s claw is een kruid dat de weerstand verhoogt en ontstekingen remt. Het werkt onder andere bij K.N.O.-infecties en griep. Als je er vroeg bij bent, kan het een griepvirus zelfs in de kiem smoren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply