Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak de juiste keuzes
  Rate this post

  We krijgen er bijna allemaal wel eens mee te maken: conflicten met de partner. Wanneer je boos bent, is het moeilijker om met de ander te praten. Soms lijkt de situatie onoplosbaar, terwijl je er het liefst (samen) goed wilt uitkomen. Dan kan hulp van iemand die je begrijpt en weet wat er nodig is om weer samen door één deur te kunnen erg prettig zijn.

  Carlo Verhaar is mediator, en kan jou en je partner begeleiden naar een betere situatie voor jullie zelf en jullie eventuele kinderen. Ook al lijkt een scheiding onafwendbaar: je kunt toch echt nog twee kanten uit! Door middel van mediation kun je ervoor zorgen dat conflicten verdwijnen en dat blokkades bij jezelf of bij je partner opgeheven worden.
  Carlo: ‘Ik heb het overzicht en breng partijen bij elkaar. Dan volgen er gesprekken, want bij mediation is de aanpak het gesprek. De sessies zijn apart, maar ook gezamenlijk. Mijn filosofie is dat mensen zelf de antwoorden wel weten, maar zichzelf niet de goede vragen stellen. Daar kom ik in beeld.’Een mediator biedt een luisterend oor aan beide partners. Het is geen ellenlang durend traject: na een klein aantal gesprekken hebben jullie genoeg handvatten om de draad weer te kunnen oppakken.

  Scheiding
  En lukt het in het uiterste geval echt niet om de problemen op te lossen en is een scheiding onafwendbaar, dan kan Carlo eraan bijdragen dat jullie toch op een prettige manier uit elkaar gaan, zodat ieder een nieuwe toekomst tegemoet kan gaan zonder boosheid en frustraties.

  Bij een scheiding is het logisch dat je voor jezelf opkomt en probeert om de situatie voor jezelf zo gunstig mogelijk te maken. Maar probeer te voorkomen dat je belandt in een ‘vechtscheiding’, met een advocaat die jullie recht tegenover elkaar zet. Een rechtszaak is duur en tijdrovend, en de kans bestaat dat het resultaat is dat jullie er beiden ongelukkiger door worden. Dan is kiezen voor mediation een goed alternatief.

  Samengestelde ­gezinnen
  Carlo kan ook helpen bij kwesties rond samengestelde gezinnen. Het einde van een relatie levert al verschillende emoties op als teleurstelling, verdriet en boosheid, maar als een van de ex-partners besluit om te gaan samenwonen met een nieuwe partner, kan dat zorgen voor nieuwe problemen, zeker als het kind van de nieuwe partner erbij komt in de woning. Dan is het verstandig om te weten hoe iedereen in het gezin erin staat. Ook de mening van de kinderen is daarbij belangrijk.

  Kinderen
  Carlo besteedt bij mediation veel aandacht aan de kinderen. Hij vindt het belangrijk dat ouders goed leren communiceren over de kinderen, nadenken over de manier waarop ze na de scheiding voor de kinderen gaan zorgen en dat ze luisteren naar de kinderen zelf. Carlo praat ook wel met de kinderen apart, om te kijken wat ze zelf van de situatie vinden en wat hun wensen zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply