Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak kennis met je baby!
  Rate this post

  Lijkt het je leuk om jouw kindje al vóór de geboorte te zien? Laat dan een ‘pretecho’ maken! Het gaat hierbij niet om een medische echo, maar om echo’s in een ontspannen sfeer.
  Een echo is een veilige manier om je kindje al tijdens de zwangerschap in beeld te brengen. Vanaf een week of 15 is het mogelijk om het geslacht te zien, de 3/4D echo is het mooist rond de 26 weken. Maar het is gedurende je zwangerschap ook mogelijk om gewoon de ontwikkeling van je kindje in je buik te volgen. Zo’n pretecho is pijnloos en zonder risico’s. Je kunt ook meerdere echo’s laten maken.

  Bij het maken van een echo worden er ultra-geluidsgolven het lichaam ingestuurd. Deze golven ‘botsen’ als het ware tegen een object, in dit geval een baby. De teruggekaatste golven worden weer opgevangen door de transducer. ­Vervolgens maakt het echoapparaat hier een beeld van.

  2D-3D-4D
  Er zijn verschillende mogelijkheden voor echo’s. Bij een 2D-echo zie je het kindje in de bekende zwart-witbeelden. Je ziet steeds een heel dun plakje, dus een doorsnede van het kindje. De 2D-beelden worden bij medische echo’s gebruikt. 3D-beelden zijn beelden met kleur en diepte,  zodat je een realistische indruk krijgt van je ongeboren kindje. Met 4D-echo’s is het mogelijk om bewegende beelden van het kindje te zien te krijgen. Die beelden krijg je mee op DVD. Leuk om met je familie te bekijken!

  Momentopname
  De pretecho is dé gelegenheid waarbij aanstaande ouders in alle rust naar hun kindje kunnen kijken. Daarbij is het evident dat men kiest voor een echobureau dat kwaliteit vooropstelt. Een echoscopiste die bovendien ook ervaren is in het maken van medische echo’s staat borg voor hoge kwaliteit. Een echo is een momentopname en er zijn nu eenmaal ontwikkelingen die zichtbaar worden in de loop van de zwangerschap. Bij een echo kun je dus altijd een bevinding doen waarop de ouders niet hebben gerekend. Natuurlijk is dat niet leuk, maar het hoort er wel bij en veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Gelukkig worden de meeste baby’s gezond geboren en komen aangeboren afwijkingen relatief weinig voor. Ieder kind is uniek, en ik vind het mooi om ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel de deur uit gaat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply