Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Maak kennis met je nieuwe glimlach

  Wat is er fijner dan lachen? Waarschijnlijk gaat er geen dag voorbij zonder dat onze mondhoeken beginnen te krullen. Lachen verbindt ons, en het verblijdt ons. Een mooie lach kan je gezicht dan ook doen transformeren en opleven.

  Het geheim achter een mooie lach is een gezond gebit. Maar het niet iedereen is tevreden over zijn of haar gebit, en durft de lach te tonen. Ze houden hun lippen liever gesloten, zich schamend voor wat er achter zit. Als je niet tevreden bent met je lach is dit erg vervelend. Je bent je er constant bewust van. Hierdoor wordt iedere lach, die juist zo fijn is, ondertekend door een gevoel van schaamte, een gevoel van terughoudendheid. Is daar geen oplossing voor?

  Een mooi en functioneel gebit
  Als je niet de lach hebt die je zou willen omdat je eigenlijk niet tevreden bent met je gebit, kan een esthetische behandeling een uitkomst bieden. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je een nieuwe, prachtige glimlach kunt krijgen, vertelt Haakon Kuit van Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Arnhem. ‘Soms is het gebit door de jaren heen versleten geraakt, of ontbreken er tanden of delen van tanden. Het kan ook zijn dat iemand tandvleesafwijkingen heeft die in het oog springen. Wij gaan aan de slag om deze mensen weer een nieuwe lach te geven.’

  Uniek behandelplan
  Dit begint met een facial aesthetic analysis. Dit is een analyse van het gezicht, de mond en de tanden. ‘Deze analyse vormt het bouwplan waar we mee aan de slag gaan. Soms kunnen we met een paar simpele veranderingen je gebit al een stuk mooier maken. Dan kunnen we bijvoorbeeld tanden bleken, een onzichtbare beugel gebruiken of kleine correcties maken. Vaak boeken we hiermee in een paar weken al mooie resultaten. Het zou ook kunnen dat hier meer tijd voor nodig is. Als er bijvoorbeeld sprake is van slijtage is het belangrijk om eerst de functie van de tanden weer op te bouwen en daarna naar de esthetiek te kijken. Als er een kleine operatie nodig is, zit hier ook een genezingstijd aan vast. Elke patiënt is uniek, dus ieder behandelplan is eigenlijk ook uniek.

  Een natuurlijke lach
  Hoe wordt dit nieuwe gebit ontworpen? Aan de hand van de analyse die we hebben gemaakt kunnen we met behulp van digitale fotografie, film en software de ideale lach ontwerpen. Dit heet Digital Smile Design. ‘We maken bij het uiteindelijke proces vaak gebruik van facings of veneers. Dit zijn kapjes van porselein of composiet over of op je tanden, die je lach een hele andere vorm kunnen geven. We streven altijd naar een natuurlijke lach. Natuurlijk witte tanden zien er mooier uit dan een spierwit, onnatuurlijk gebit.’ Hierbij let de tandarts vooral op functionaliteit. Het is immers belangrijk om goed te kunnen blijven kauwen, zelfs al heb je een gebit dat alle harten doet smelten. Voor een goed en voorspelbaar eindresultaat wordt samengewerkt met de beste tandtechnische laboratoria in Nederland. Patiënten gaan hier vaak ook zelf naartoe, om de aanpassingen als een maatpak aangemeten te krijgen.

  Kwalitatief hoogstaand werk
  ‘Bij de Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Arnhem werk ik één op één met deze tandtechnische laboratoria samen. Eerst bespreken patiënten met mij het probleem
  en de mogelijkheden, waarna ze in het lab komen voor de kleurbepalingen en de precieze uitkomt,’ vertelt Haakon. ‘Dit kost wat extra tijd, maar het is de beste manier om echt kwalitatief hoogstaand werk te leveren. Het uiteindelijke resultaat komt zo bovendien voor zowel de patiënt als voor mijzelf niet als een verrassing. Als er sprake is van een overbruggingstijd tussen behandelingen door dan krijgen mensen ook een tijdelijke voorziening in de vorm van kronen of facings van composiet.’ Je kunt dan alvast wennen aan het nieuwe gebit dat je gaat krijgen. Want dat nieuwe gebit komt eraan, en je weet hierbij zeker: je lach gaat prachtig worden. Wil je meer informatie? Het eerste consult is gratis!

  Een mooie lach begint bij een gezonde mond
  Sommige mensen hebben de aanleg om een tandvleesontsteking te ontwikkelen, waarbij je tandvlees snel bloedt en er rood uitziet. Dit is gingivitis. Als je hier niets aan doet, wordt de ontsteking alleen maar erger en zal het zich langzaam naar het kaakbot uitbreiden. Dit kaakbot wordt dan ook door de ontsteking aangetast. Ook bij dit soort tandvleesproblematiek maar ook implantologie kun je bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply