Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Maak kennis met de verloskundige

  Tijdens je zwangerschap zul je vaak bezoekjes brengen aan je verloskundige. Zij begeleidt jou van het prille begin tot aan de bevalling en daarna. De ­verloskundige is ervoor opgeleid om de gezondheid van jouw ­baby’tje in de gaten te houden. Ze geeft je informatie en ­controleert op eventuele complicaties tijdens je ­zwangerschap. Ze kan deze vroegtijdig behandelen, en je indien nodig doorverwijzen naar een specialist. De verloskundige is betrokken bij de verschillende stadia van je zwangerschap. Lees je mee?

  Je hebt een kinderwens
  Als je een kinderwens hebt, kun je de kans op een zwangerschap vergroten door gezond te eten, niet te roken en drinken en geen drugs te gebruiken. Ook een gezond BMI tussen de 20 en 25 heeft een positieve invloed. Op www.zwangerwijzer.nl kun je meer informatie vinden over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een zwangerschap.

  Je bent zwanger
  Het is gelukt: je bent zwanger! Je partner en jij worden ouders. Prachtig nieuws, maar soms ook wel spannend. Er komt veel op je af en het kan gebeuren dat je je soms zorgen maakt. De verloskundige zal er alles aan doen om jou en je partner zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze negen maanden.

  Je gaat bevallen
  Je hebt er maanden naar uitgekeken, maar nu is het zover. Je gaat bevallen. Je hebt van tevoren al nagedacht of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen en ook heb je een geboorteplan kunnen invullen, waarin jullie wensen rondom de bevalling in staan. De verloskundige zal jou zou goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Tijdens de bevalling is zij er helemaal voor jou om jou door deze mooie en ingrijpende gebeurtenis heen te leiden.

  Je bent bevallen
  Je baby is geboren! De kraamtijd kan beginnen. Hoe deze verloopt, hangt af van hoe de bevalling is gegaan en hoe jij en de baby zich voelen. In ieder geval is dit de periode om bij te komen van deze topprestatie en je kindje te leren kennen, met hulp van de kraamverzorgende. De verloskundige blijft tijdens de kraamweek eindverantwoordelijke en zal nog een keer thuis bij jullie langskomen.  Bij eventuele problemen komt zij extra langs.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply