Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak van je kind een superpoeper!
  Rate this post

  Veel kinderen, ongeveer 100.000 per jaar, hebben te maken met verstopping en de nadelige gevolgen ervan: een harde en pijnlijke stoelgang, buikpijn, vieze broeken… Dit kan een negatief effect hebben op het leven van het kind en op zijn zelfvertrouwen. Veel ouders weten niet zo goed hoe ze de problemen moeten aanpakken. 

  Je darmen hebben veel invloed op je gezondheid en je hele gevoel van welzijn. Als je kind last heeft van verstopping, dan voelt het zich dus al snel niet lekker. Is hier iets aan te doen? Jazeker! Voordat je het weet, heeft jouw kind weer een soepele stoelgang en dat zal absoluut een positieve invloed op zijn welzijn hebben. De Methode SuperPoeper® is een systeemgerichte aanpak voor ouders van kinderen met poepproblemen in combinatie met onderliggende oorzaken en bijkomende gevolgen. Op een leuke en ongedwongen manier ga je met je kind aan de slag om het poepen weer de baas te worden. Je kind kan van alles ontdekken over voeding, poepen en hoe het weer de baas kan worden over zijn eigen buik en zijn stoelgang.

  Poepprofessional

  Marije Thepass is coach en één van de poepprofessionals die werkt met de Methode SuperPoeper®. De coaching bestaat uit begeleiding van Marije in combinatie met de app Superpoeper en het SuperPoeperBoek om thuis mee aan de slag te gaan. Dit boek is te downloaden op www.superpoeper.nl. De methode biedt uitleg en begrip aan ouders en kind en samen met een gestructureerd plan van aanpak kom je daarmee vaak het verst bij kinderen.

  Vind je eigen ‘ik’ terug

   Marije Thepass van Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen biedt coaching op een locatie die de cliënt zelf kiest. Marije begeleidt kinderen met leer- en zindelijkheidsproblemen. Daarnaast is het ook mogelijk om (jonge) kinderen, hun ouders of hun professionals te begeleiden bij een ziekteproces en bij rouw en verlies. In haar coaching zijn de natuur en beweging belangrijke speerpunten.

  ‘Wát een opluchting toen ze weer op de wc poepte’

  Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

  – Eelke (38)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply