Rate this post
 • Maak meters, verzorg je voeten
  Rate this post

  Wist je dat in de 4de week de ledematen van het menselijk embryo al zijn ontwikkeld? In week 7 zijn de tenen en vingers aanwezig en in week 9 zijn de heup en de voeten zichtbaar. In de volgende maanden gaan de kootjes van de tenen zich ontwikkelen.

  Vaak verloopt de ontwikkeling van de voeten probleemloos. Maar wanneer je merkt dat je kind niet wil leren lopen, snel moe wordt tijdens langer lopen, geregeld valt, onhandig overkomt of dat zijn of haar schoenen snel slijten op bepaalde punten, is het aan te raden om eens op onderzoek uit te gaan.

  Voetstandgerelateerde klachten
  Als de ontwikkeling van de kindervoet niet goed verloopt, kan dit allerlei klachten geven. Een verkeerde voetstand kan heup-, knie-, enkel- en voetklachten geven, maar bijvoorbeeld ook bekken-, lage rug-, nek- en borstklachten. Als jouw kind doorgezakte voeten heeft, dan is het belangrijk om dit in de gaten te houden. Dit soort klachten kunnen namelijk voetstandgerelateerd zijn. Het is dan aan te raden om eens contact op te nemen voor een voetonderzoek en aanvullend advies bij één van de voetspecialisten van A. van der Linden Centrum voor Voetklachten.

  Loop er niet mee door
  De specialisten van A. van der Linden Centrum voor ­Voetklachten lossen voetgerelateerde klachten op. Ze zoeken naar de oorzaak en gaan niet alleen aan de slag met de symptomen. Voetspecialist Floor Clemens vertelt dat een relatief simpele oplossing vaak al een resultaat naar tevredenheid oplevert: ‘Wanneer kinderen last krijgen van hun voeten, merk je vaak dat ze belemmerd raken in hun dagelijks leven en het probleem willen ontzien door hiernaar te gaan lopen. Het is dan ook belangrijk dat wanneer er sprake is van voetproblematiek, jouw kind er niet te lang mee doorloopt. Klaagt jouw kind over pijn of problemen met lopen? Voorkom dan dat de kans op verdere overbelasting in het bewegingsapparaat toeneemt. Voetklachten kunnen tot allerlei andere problemen leiden, terwijl allerlei klachten vaak in een vroeg stadium al op te lossen zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply