Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik maak nu andere, betere keuzes’
  Rate this post

  Een jojo. Dat ben ik sinds mijn 18e. Extreem afvallen en veel harder weer aankomen. Maar bovenal niet meer weten wat gezond of normaal is. Door alle informatie zag ik de bomen door het bos niet meer. Sinds 3 maanden heb ik een online coach: Carlo. Mijn kwaliteit van leven is enorm verbeterd!

  Kan dat online? Ik dacht van niet. Voordat ik Carlo benaderde, had ik al zoveel geprobeerd: shakes, Sonja, een personal trainer (of wat), sportscholen… Vooral met de personal trainer viel ik af; sportte ik veel, met maar één doel: afvallen en wel zo snel mogelijk. Vorig jaar nog woog ik minder dan nu. Toen ik stopte met het traject, kwam ik extreem aan. Ik had niets geleerd, maar gedaan wat me opgedragen werd.

  Doodongelukkig met de vele kilo’s erbij en illusies armer wilde ik alleen nog maar lekker in mijn vel komt te zitten. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Toen ik Carlo telefonisch sprak, had ik gelijk een goed gevoel. Dit was geen dieet, maar een levensstijl, met mijn huidige leven en wensen als uitgangspunt.
  Er volgde een uitgebreide online intake over wat ik lust, hoeveel ik slaap enzovoort. Ik ontving daarna een uitgebreid programma. Niet puur gericht op de kilo’s en centimeters, maar vooral op vitaliteit, passend in mijn drukke leven met gezin en fulltime baan.

  Ik heb een handige app van Coach Carlo waar mijn sportschema in staat. Die is weer gekoppeld aan een voedingsapp waarin ik mijn calorieën en de verhouding vet – kool­hydraten en (belangrijk!) eiwitten bijhoud. Ik mag alles. Juist die vrijheid maakt dat ik nu andere, betere keuzes maak. In 12 weken meer dan 12 kilo, vele centimeters minder en het blijft dalen! Sporten doe ik nu regelmatig en daarbij pak ik vaker de fiets of de benenwagen.

  Dit had ik niet zonder Coach Carlo bereikt. Hij is altijd bereikbaar via de mail of op de apps. Binnen 24 uur heb ik antwoord, uitgebreid! Hij coacht me op fysiek en mentaal gebied. Nee, we hebben elkaar nog nooit gezien, maar het werkt! Carlo leert me weer zelf na te denken, betere keuzes te maken, sporten te integreren in mijn leven en vooral niet klakkeloos iets te volgen wat er in een boekje staat. Nu lees ik verpakkingen. Plan ik mijn dag in de foodapp. Coach Carlo is gericht op de lange termijn. Hoe voorkom je dat je terugvalt in je oude patroon? Wat zijn momenten dat je gaat (vr)eten of besluit niet te gaan sporten?

  Trek, cravings, snaaizin: ze behoren tot het verleden. Dag bank en tv. Hallo energie, glimlach en leven!
  - Romee Brandenburg

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply