Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak van je imago je amigo!
  Rate this post

  Dat mooie, perfect passende kleding je het gevoel geeft de wereld aan te kunnen en je zelfvertrouwen een boost geeft, dat weet ik als imagocoach natuurlijk maar al te goed.

  Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar de impact van kleding. Een groep wetenschappers onderbouwt dat onderbuikgevoel in een recente studie nog maar eens met harde feiten. ‘Dress for success’ blijkt dichterbij de werkelijkheid te liggen dan we dachten. En laten we de overbekende kreet ‘je krijgt maar één keer de kans voor een eerste indruk’ niet vergeten. In minder dan een seconde heeft jouw gesprekspartner zich onbewust een oordeel over jou gevormd op basis van jouw uiterlijke kenmerken. Dat het 6 weken intensief contact nodig heeft om deze eerste indruk weer ongedaan te maken, komt voor veel mensen als een totale verrassing. Dus waarom niet de beste versie van jezelf presenteren op deze momenten? Heel belangrijk bij sollicitatiegesprekken, presentaties, eerste klantcontacten en noem maar op. Als je er goed en verzorgd uitziet, word je door anderen serieuzer genomen, aardiger gevonden, gaan deuren voor je open, krijg je sneller salarisverhoging en nog veel meer. Echt waar!

  Make-up
  Dames hebben nog een belangrijke troef in handen en dat is hun make-up. Veel vrouwen hebben er niets mee of weten niet (meer) zo goed wat hen staat. Maar ook hier blijkt uit onderzoek dat een subtiel aangebrachte make-up bijdraagt aan het verhogen van deze positieve indruk. Als visagist heb ik al veel vrouwen verbaasd over wat een beetje make-up voor ze kan doen.

  Vertrouwen uitstralen
  Ik hoor echter vaak mensen zeggen, als deze onderwerpen ter sprake komen: ‘Ze moeten me maar nemen zoals ik ben’. Een gemiste kans, wat mij betreft. Je hoeft er heus niet bij te lopen alsof je zó van de Amsterdamse Zuidas komt gewandeld, maar een goede outfit, waar jij je lekker in voelt, in de voor jou perfecte kleuren kan wonderen verrichten. Want vergeet ook niet wat de juiste kleuren voor je kunnen betekenen. Een goede kleur straalt vertrouwen uit en laat je ogen stralen. En dames: jullie rimpels vallen minder op! De verkeerde kleur zorgt voor onbalans en kan ervoor zorgen dat je moe of ziek lijkt.

  Mode
  En loop niet klakkeloos achter de laatste mode aan, omdat je denkt dat je dan wel goed zit wat betreft kleding.
  Vertrouw ook niet meteen de eerste de beste verkoper in
  de winkel omdat hij of zij zo aardig is en je vertelt dat het jasje je zo geweldig staat. Vaak hebben ze meer belang bij het verkopen van de spullen dan jou adviseren over de perfecte outfit en wat echt bij je past. En laat je niet verleiden door alle SALE aanbiedingen, omdat het zo lekker goedkoop is. Het blijkt dat deze kledingstukken vaker onderin de kast verdwijnen en er nooit meer uitkomen.

  Dus gun jezelf dit plezier en investeer in jezelf! Laat je professioneel adviseren over jouw perfecte kleuren en de juiste kledingstijl. Bel voor een afspraak naar Conny Hermans op 06-46062914 of mail naar info@censz.nl en dan nemen we samen door wat ik voor je kan betekenen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply