Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maak weer contact met je lichaam
  Rate this post

  Een cliënte zei een keer na afloop van de massage: ‘Voor het eerst sinds maanden zit ik weer in mijn gevoel in plaats van in mijn hoofd’, waarmee ze kernachtig weergaf wat een massage kan doen voor iemand die kanker heeft of heeft gehad.

  Na de diagnose ‘borstkanker’ kom je in een trein waar je niet in wilt zitten en die maar voortraast. Zware behandelingen met de nodige bijwerkingen en operaties. Je lichaam gaat er anders uitzien, waardoor het gevoel van eigenwaarde minder kan worden. Heel veel spanningen, stress en onzekerheid.
  Het grijpt diep in op je leven. Dit kost veel energie; energie die je eigenlijk nodig hebt voor het herstel van je lichaam. Soms raak je ook een beetje het contact met je lichaam kwijt.
  Een massage kan hierin een stukje ontspanning betekenen en daardoor ook de slaap verbeteren. Even niet medisch aangeraakt worden.
  Je kunt weer contact maken met je eigen lichaam zoals dat er nu uitziet. Massage kan ook de bijwerkingen van de behandelingen verminderen, de darmwerking verbeteren en zorgen voor een sneller herstel na de narcose. Massage kan zelfs angst en depressie verminderen.
  Jolanda Notebomer heeft een specialisatie ‘massage en kanker’ gevolgd, zodat ze goed op de hoogte is van behandelingen en mogelijke bijwerkingen en een massage kan geven die aangepast is aan de conditie van de cliënt. Dit kan in haar praktijk Massage Jolanda ­gebeuren, maar desgewenst ook op locatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply