Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Maar ik heb geen tijd’ is nóóit meer een excuus

  Met jouw drukker-dan-drukke schema moet je je sportmomenten om je werk, gezinsleven en avondjes met vriendinnen heen plannen. Het is misschien wat schuiven in je agenda, maar regelmatig werken aan je shape en conditie is écht mogelijk!

  Sporten in de avonduren is dé uitkomst: even lekker je hoofd leegmaken, de stress eruit knallen en voelen dat je leeft. En bovendien: regelmatig sporten zorgt ervoor dat je met meer energie in het (drukke) leven staat. Tip: Wanneer je kiest voor een beweegvorm waar jij plezier uit haalt, zul je merken dat je het sporten langer volhoudt. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden!

  Een greep uit het aanbod
  Kies ervoor om samen met enthousiaste anderen je kracht te boosten met opzwepende muziek in een lesje Bodypump. Of waan jezelf al spinnend op een racefiets in een compleet andere wereld tijdens de Trip. Ook leuk: ga hélemaal los (én verbrand veel calorieën) in de explosieve BodyCombat. De les BodyBoxx is perfect als je een zware dag op je werk hebt gehad: hier kun je al je frustratie uiten op de bokszak. Werk je ook meteen aan die armspieren, conditie én je techniek. Ben jij niet bang om tot het uiterste te gaan? Ga dan tijdens Grit Cardio de uitdaging aan met jezelf en optimaliseer je uithoudingsvermogen. Of… show je sierlijke dansmoves in de SH’BAM! Meer toe aan zen en innerlijke rust? Train dan je lenigheid, ademhaling en balans tijdens een uurtje Body-Balance en breng je lichaam én geest weer in harmonie.

  Solo sporten
  Spreekt individueel trainen jou meer aan? Je kunt er ook voor kiezen om je lekker uit te leven op de crosstrainers, loopbanden en de andere kracht- en cardiotoestellen in de fitness. Ook kan sporten met de expertise en aandacht van een personal trainer iets voor jou zijn. De professionals bij sportcentrum Ursus begrijpen dat jij het sporten moet combineren met een druk bestaan. Voordat je sportief aan de slag gaat, stel je daarom samen met een sportinstructeur een op maat gemaakt schema op, dat is afgestemd op jouw doelen en de tijd die jij daarvoor beschikbaar hebt. Of je nou voor (individuele) fitness gaat of voor lessen in groepsverband: alle sportactiviteiten zijn onder begeleiding van een professional.

  Goed geregeld!
  Is de ochtend jouw beste moment om te sporten, maar word je tegengehouden omdat de oppas dan meestal niet kan? In het vervolg heb jij geen excuus meer om je in je sportoutfitje te hijsen. Want wist je dat Sportschool Ursus ook een kinderopvang heeft? Voor de sportende papa’s en mama’s is er opvang geregeld op elke doordeweekse ochtend. Kinderen vanaf ongeveer 6 maanden tot en met vier jaar zijn meer dan welkom. In de vakanties kunnen er ook oudere kinderen bij de oppas terecht. De opvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30. Per keer betaal je € 2,- en voor 10 keer betaal je € 15,-.

  Geen smoesjes meer!
  Vanaf half oktober zijn er ook virtuele lessen beschikbaar. Op een groot scherm in een speciale fitnesszaal zijn vanaf dan alle populaire lessen ook virtueel te volgen. Deze kunnen op elk moment van de dag worden aangezet, op een moment dat het jou uitkomt. Nu heb je écht nooit meer een smoesje om niet te sporten!

  Verantwoord een zongekust kleurtje opdoen

  Brrr… Weer even wennen hoor, nu het weer najaar is. In plaats van zomerse salades zet je heuse stamppotten en soep op tafel. Bikini’s en badpakken verruil je voor dikke truien en lange broeken. En je door de zon gebruinde tintje verbleekt langzaam, waardoor er een bleek huidje tevoorschijn komt.

  Even wennen is het ook om na die heerlijke zomer weer in het normale ritme te komen. Helaas, het is er niet meer bij: wijntjes drinken op het terras tot in de late avonduurtjes en heerlijk uitslapen. Je hebt het er maar druk mee, met je veeleisende baan, je gezinsleven en je vrienden en familie die je óók nog genoeg moet zien. En je wilt ook nog sporten natuurlijk! Stress ligt op de loer.

  Meer me-time
  Om dit alles goed vol te houden, is het belangrijk dat je ook genoeg me-time inlast. Hiervoor hoef je niet meteen een week te boeken in een (duur!) kuuroord op een tropisch eiland. Wist je dat de zon en de ontspanning veel dichter bij huis zijn dan je misschien wel denkt? Gun jezelf daarom af en toe een sessie onder de zonnebank. Even ontsnap je aan die gure temperaturen buiten en die regenbuien, én aan de drukte van alledag. Terwijl je onder de lekker warme zonnebank ligt, kun je heerlijk ontspannen en even aan helemaal niets denken. Je ervaart instant een fijner en rustgevend gevoel en je spieren komen tot rust. En nog mooier: je doet meteen een lekker en gezond kleurtje op! En merk jij dat jij in die maanden met de ‘r’ in de naam zit, sneller een dipje te pakken hebt? Doordat de lampen van de zonnebank jouw vitamine D een boost geven, stap jij weer opgewekter en vrolijker naar buiten. Jij kan er weer even tegenaan!

  Verantwoord zonnen bij Ursus
  Zonnestudio Ursus beschikt over vier verschillende soorten zonnebanken, elk geschikt voor een ander huidtype. Te weinig zon is niet goed, maar een teveel aan zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Je zult eerder rimpels krijgen en je huid verliest haar elasticiteit. Ook loop je de kans om zonschade op te lopen. Deze schade zal niet à la minute te zien zijn, maar over een paar kun je bijvoorbeeld last krijgen van sproeten, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Dus ga je de zon in of onder de zonnebank? Wees slim en gebruik altijd een zonbeschermingsproduct. Zo kun je je huid mooi houden én zonschade voorkomen. Heb je huidtype 1 (meestal heb je dan rossig of lichtblond haar)? Dan is het verstandig om je extra goed te beschermen. En ná het zonnen is het verstandig om een goede aftersun belangrijk. Verder is een goede en gezonde balans en het juiste type zonnebank erg belangrijk. De medewerkers van de zonnestudio kunnen je er alles over vertellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply