Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maar wat kan de patiënt zélf doen?
  Rate this post

  Er is geen enkele arts die twijfelt aan het bestaan van het zelfgenezend vermogen. Dat is belangrijk bij ieder genezingsproces. Toch krijgt dit zelfgenezend vermogen weinig aandacht en wordt het weinig bewust gebruikt. We vinden het zó vanzelfsprekend dat er continu herstelwerkzaamheden in ons lichaam en onze geest plaatsvinden, dat we er geen aandacht voor hebben.

  De huidige opzet in de gezondheidszorg is: eerst medicatie en/of chirurgie, dan therapie, en dan komt wat mensen zelf kunnen doen. Het systeem moet wat mij betreft omgedraaid worden: eerst aandacht voor wat mensen zelf kunnen doen, vervolgens bijvoorbeeld reflexzonetherapie om het herstellend vermogen te stimuleren, daarna eventueel medicatie of chirurgie.
  Is er sprake van acne, puistjes of een ander huidprobleem? Smeren en/of medicatie is niet voldoende. Van binnenuit werken met reflexzonemassage en goede voeding helpt wél. Bloed en lymfe komen in beweging, waardoor afvalstoffen verwijderd worden en het lichaam in balans komt. Hiermee wordt de hormoonhuishouding in balans gebracht.
  Reflexzonemassage kan ook bijvoorbeeld helpen bij pijn in spieren of gewrichten, zoals rugpijn. Iedereen heeft daar weleens last van. Meestal gaat die vanzelf weer over, maar soms blijf je er langer mee rondlopen. Dan kan een behandeling met reflexzonetherapie een prima manier zijn om die klachten mee aan te pakken. De klacht kan al na één behandeling verlicht worden en na een paar behandelingen verdwijnen.
  Tineke is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT). Haar behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor de voorwaarden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply