Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je mag zijn wie je bent

  Regelmatig krijgen onze coaches ­te ­maken met volwassenen met een ­coachvraag in de werk- of relationele sfeer. Coachen met behulp van paarden vindt plaats op de grond. Er is geen ­ervaring met paarden nodig. Er wordt ­gebruikgemaakt van ervaringsgericht leren, daarnaast is de achterliggende methodiek gebaseerd op gestalt.

  Wij faciliteren een veilige setting om een inzicht te verkrijgen. Zo is onze locatie rustig, zijn de paarden gezond en goed opgeleid en hebben we de rust en tijd om er helemaal voor je te zijn. We vragen je een concrete opdracht met het paard uit te voeren. Daarna gaan we in gesprek. Je krijgt van de coach vooral observaties terug, door middel van open vragen komt je eigen antwoord aan het licht. Hou er rekening mee dat paarden niet liegen en afgaan op wat ze voelen. De coach zal je begeleiden in je eigen proces, vooral door je te laten oefenen en te laten ervaren – geen woorden, maar paarden.

  Anders omgaan met paarden
  Paarden zijn slimme dieren en in staat tot ware vriendschap. Dit maakt dat we iedereen die via ons in aanraking komt met paarden een ­liefdevolle benadering willen meegeven.Dit klinkt door in alle producten die we ­aanbieden. Onze paarden worden met respect en vanuit vertrouwen benaderd. Onze paarden worden regelmatig gecheckt door een dierenarts, tandarts, osteopaat en de hoefsmid. Paarden zijn sociale dieren, daarom leven ze bij ons het gehele jaar in ­kuddeverband en kunnen ze vrij in en uit de grote groepsstal lopen, om vervolgens te slapen in stal en paddock of te grazen in de wei. De verzorging van de paarden maakt deel uit van het programma. Voor rijdende cliënten is er een lidmaatschap mogelijk met onze paarden bij de plaatselijke rijvereniging. We bieden spring- en ­crosslessen, dressuurlessen, aangepast paardrijden, grondwerklessen, wedstrijden, buitenritten en ponykampen. Naast een ­veilige omgang voor en met het paard, streven we naar een veilige sociale omgeving waarin ruiters en amazones niet tegen maar met en voor elkaar rijden. Door de groepen klein te houden (maximaal 6 in een les) blijft persoonlijke aandacht gewaarborgd.

  Ervarend leren
  Paarden hebben behoefte aan regelmaat, een rustige en veilige omgeving en de juiste verzorging. Wanneer we dit naast de basisbehoefte van de mens leggen, stuiten we direct op een flink aantal overeenkomsten. Dit maakt dat paarden super ingezet kunnen worden om te werken aan persoonlijke groei. Paarden bieden een veilige ruimte om je terug te trekken, simpelweg omdat dit de natuurlijke omgeving is die ze zelf nodig hebben om fijn te leven. Paarden hebben geen zicht op wel of geen sprake is van een diagnose. Je mag zijn wie je bent. Op een mooie dag kun je ons vaak vinden in de wei tussen de kudde. Van de wijze waarop paarden in harmonie met elkaar leven kunnen en willen we veel leren. We nemen deze observaties mee in onze benadering naar de paarden, elkaar en naar onze cliënten. De dynamiek in een kudde verandert steeds, zo ook ons aanbod, het terrein en de materialen. Regelmatig schaffen we een nieuw aangepast zadel aan of kopen we uitdagende coachmaterialen. Ook op het terrein streven we steeds naar verbeteringen daarnaast staan we open voor nieuwe ideeën en wensen.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply