Rate this post
 • Mag ik even binnen kijken?
  Rate this post

  ‘De mondhygiëniste voegt echt wat toe’’

  Als commercieel manager van ForYou Magazine vind ik het geweldig om iedere keer weer een mooi magazine te maken, en ik wil nu zelf eens vertellen over mijn eigen ervaring met een mondhygiëniste, want tot een jaar geleden had ik nog nooit met zo iemand te maken gehad.

  Vorig jaar ontdekte mijn tandarts een cyste in mijn kaak, en om die te verwijderen, zou hij een gezonde kies moeten trekken. Daar was ik het niet mee eens, en ik besloot om naar een andere tandarts te gaan voor een ‘second opinion’. Die zei tegen me dat er inderdaad geen kies getrokken hoefde te worden. Hij stuurde me door naar een kaakchirurg, die het probleem oploste, en hij raadde me ook aan om een afspraak te maken met een mondhygiëniste.

  Dat vond ik vreemd. De tandarts is toch degene die naar je mond kijkt? Daar heb je toch geen aparte mondhygiëniste voor nodig? Wat kan die dan nog toevoegen? En bovendien: ik poets en flos gewoon, en mijn gebit ziet er gewoon goed uit… Toen ik naar de praktijk ging, was ik wel wat zenuwachtig, want ik wist niet wat ik kon verwachten.

  In de praktijk zag alles er net zo uit als bij een gewone tandarts. De mondhygiëniste legde precies uit wat ze ging doen, wat het apparaat deed dat ze ging gebruiken en welk nut dat had. Ook heeft ze m’n tanden gepolijst. Ik wist niet eens dat dat kan! Dat was een aangename behandeling. Al met al voelde het alsof ik bij een schoonheidssalon was. Toen ik na een uur weer uit de stoel kwam, voelde mijn gebit veel schoner en frisser aan. Ik kreeg ook nog goede tips mee om tandsteen te voorkomen.

  Mijn bezoek aan de mondhygiëniste was echt nuttig, en ik ben blij dat ik naar haar toe ben gegaan!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply