Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De magische werking van visualisatie
  Rate this post

  Binnen de hypnotherapie wordt veelal gewerkt met visualisaties. Een visualisatie is een krachtige methode die je laat waar-nemen en voelen wat er mogelijk mag veranderen of waardoor jezelf beter begrijpt. 

  Tijdens het visualiseren kun je zelf, met de juiste begeleiding van een hypnotherapeut, de emotionele lading van je herinnering afhalen, waardoor je er minder of geen last van hebt. Je hoeft niet opnieuw die pijnlijke of lastige situatie te beleven, maar kunt er meer op een afstand naar kijken. Dit geeft je helderheid en antwoorden, en je raakt niet door je emoties overmand. Met een goede visualisatie kun je jouw emoties en stemming beïnvloeden. Een visualisatie is een gemoedstoestand van trance: je keert naar binnen toe. Het is zogezegd een ‘meditatief gebeuren’ dat op een actieve wijze wordt gefaciliteerd door de hypnotherapeut.

  Ook je lichaam reageert erop en je kunt rechtstreeks invloed uitoefenen op het lichaam. Bij psychosomatische klachten is het goed om deze klachten via een visualisatie te onderzoeken, die mogelijk leidt tot antwoorden of het oplossen van de klacht. Zo kan een visualisatie je terugbrengen naar je kindertijd, daar waar de oorsprong ligt van de verwondering; waar je creativiteit en fantasie aanwezig is. De ontmoeting met de oorsprong geeft je als het ware je magische sleutel terug, die je eens hebt ingeleverd toen je moest gaan meedoen met wat er maatschappelijk van je werd verwacht. Het gaat voorbij aan je beperkende overtuigingen en angsten.

  In maart dit jaar bieden Willem Dijkstra (Het Levensspel) en Thea Dijkstra de Boer (Movementz) een tweedaagse workshop ‘De terugkeer naar de Magie’, waarbij het terugvinden van je magische sleutel het hoofdthema is.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply