Rate this post
 • Make-over voor jouw huis
  Rate this post

  Ga je verhuizen en moet het huis nog worden opgeknapt? Of is je huidige huis toe aan een nieuwe opknapbeurt? Lees dan hier hoe jouw huis als nieuw lijkt.

  Muren
  Door je muren een nieuwe kleur te verven of opnieuw te behangen lijkt je huis als nieuw. Let op dat de muren helemaal stof- en behangvrij zijn voordat je start. Anders wordt je muur niet egaal. Alleen al een aantal losse haartjes op je verfkwast kan het verven van je muur verpesten. Denk ook eens out of the box en verf de muren in verschillende kleuren. Ook erg leuk is fotobehang. Dit is helemaal hip. Je kunt kiezen voor een foto uit het assortiment of fotobehang op maat laten maken. Vergeet niet goed je plafond af te plakken voordat je start met verven. Het beste verf je overdag, omdat je dan de beste lichtinval hebt. In de avond kan het kunstmatige licht bedrieglijk zijn, waardoor je pas de dag erna erachter komt dat er strepen of vlekken op je muur staan.

  Vloer
  Een nieuwe vloer geeft een totale nieuwe look aan je huis. Je kunt ook kiezen voor tapijt, maar dit is een stuk moeilijker om schoon te maken. Ook kan je kiezen voor tegels. Er is veel keuze qua soorten vloeren, zoals houten vloeren, laminaat en gietvloeren. PCV vloeren zijn een goed alternatief voor massief houten vloer. Deze soort vloeren zijn amper te onderscheiden van massief houten vloeren. PCV staat voor polyvinylchloride. Dit een soort kunststof dat onder andere voor vloeren als basis wordt gebruikt. Dit soort kunststof is zeer slijtvast. Je koopt bijvoorbeeld PVC vloeren via PVCvloerenonline.nl.

  Decoraties
  Als je geen zin hebt om de muren opnieuw te verven of te behangen kan je ook een nieuwe look creëren door nieuwe decoraties aan de muur te hangen, zoals schilderijtjes of planken met bijvoorbeeld boeken of beeldjes. Je bank kan je opleuken met sierkussentjes. Op de tafel of het dressoir kan je een nieuw tafellaken plaatsen.

  Bekleding
  Je meubels kan je nieuw laten lijken door nieuwe bekleding te kopen. Je kunt van sommige meubels ook de oude bekleding verven met speciaal textielverf. Let wel op dat de nieuwe kleuren passen in je huidige interieur. Je wilt niet dat de verschillende kleuren met elkaar vloeken.

  Bedenk voordat je start met de make-over wat voor stijl je wilt creëren. Kies je bijvoorbeeld voor de moderne, Bohemian of minimalistische stijl? Je kunt ook verschillende stijlen combineren. Laat je eerst inspireren door woonbladen, woonprogramma’s en een woonwinkel. Maak een moodboard met al je ideeën en maak daarna beslissingen over de verschillende dingen zoals de vloer en de muren. Vergeet niet je budget ook vast te stellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply