Rate this post
 • Make up your mind
  Rate this post

  Loop je vast in je werk of in je relatie? Heb je te maken met bijvoorbeeld een burn-out, stress, angst of depressie? Maar ook als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie of zingeving en de kwaliteit van je leven wil vergroten biedt de Praktijk voor Bewustzijnsontwikkeling je een plek voor bezinning en nieuw perspectief. Daar kan orthopedagoog en gz-psycholoog Louky Vos je vanuit de Zijnsgeoriënteerde levensvisie begeleiden naar meer leven in geluk. Iedere volwassene, van elke leeftijd en in welke levensfase dan ook, kan erbij gebaat zijn.

  Hoe gaat Zijnsoriëntatie in zijn werk? Door middel van meditatietraining en gesprekken, komen belemmerende gedachten, reactiepatronen en knelpunten in je leven naar voren die om nader zelfonderzoek vragen. Daardoor ontstaat meer zelfbewustwording. Je leert om een ruime en ontspannen houding in te nemen en wordt gestimuleerd om van daaruit het heft in eigen handen te nemen en vrijer te gaan leven. Er wordt ook gebruik gemaakt van visualisaties. Bijvoorbeeld: stel je voor hoe je zou zijn als je onbelast en zorgeloos bent? Hoe voel en beweeg je je dan? Wat zou je dan doen? Als je door een goede inleving op deze vragen een antwoord hebt gevonden, kun je je eigen kracht aanboren, zodat je dichter bij jezelf komt te staan. Daar bloei je van op, je krijgt meer levensvreugde en je voelt je als herboren. Deze levenshouding kun je de rest van je leven innemen. Tevens maken houdings- en bewegingsoefeningen deel uit van de bijeenkomsten, omdat je houding en manier van bewegen van invloed zijn op je psychische gezondheid. Je wordt daardoor zelfbewuster en dat straal je uit!
  Natuurlijk wordt er niet voorbijgegaan aan de problemen die je hebt. Die draag je immers met je mee, maar ze zullen je niet meer belemmeren in de levensvreugde die je van nature hebt.

  Zijnsoriëntatie kan onder meer helpen bij:
  – stress en burn-out
  – angst en depressie
  – psychosomatische klachten
  – slaapproblemen
  – rouwverwerking
  – identiteitsvraagstukken
  – traumatische ervaringen
  – relatieproblemen

  Eigen kracht
  Louky: ‘Zijnsoriëntatie is een prachtige visie om vanuit te werken; ik heb er ook in mijn eigen leven al veel aan gehad. Deze visie heeft betrekking op alle aspecten van het leven. Het gaat over levenskunst en het vinden van je levensgeluk! Ik hou ervan om mensen te helpen om zichzelf te hervinden, hun oorspronkelijke kracht te kunnen gaan zien en ervaren, zodat ze als persoon echt tot hun recht gaan komen.’

  De bijeenkomsten vinden plaats in de praktijkruimte aan huis, met een eigen ingang. Ben je nieuwsgierig of Zijns­oriëntatie iets voor jou is? Kijk dan op de websites, of neem contact op met Louky voor een kennismaking.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply