Rate this post
 • ‘Mam, luister je wel écht naar mij?’
  Rate this post

  Op een steeds jongere leeftijd wordt er al veel gevraagd van kinderen. Ze moeten presteren en binnen schoolsystemen worden ze met name aangesproken op hun denkvermogen. Ieder kinder reageert anders, maar wat we merken is dat steeds meer kinderen hierdoor in de problemen komen.

  Het ene kind huilt snel en wordt faalangstig, het andere is hyperactief en kan in woede uitbarsten. Al gauw wordt er gesproken over ‘gedragsproblemen’ en dat het kind ‘niet lekker in zijn vel zit’. Regelmatig vragen ouders zich af wat er nu eigenlijk in hun kind omgaat en wat handvatten zijn om hiermee om te gaan.
  Binnen de haptonomische begeleiding kijken we samen met ouders en verzorgers naar wat het kind nodig heeft om in balans te komen. Is er genoeg tijd en aandacht voor wat het kind voelt en ervaart en wat hem bezighoudt, of schiet dat er nogal eens bij in omdat we het allemaal druk hebben?
  De puberteit is een belangrijke fase. In het begin worden kinderen lichamelijk volwassen en daarna begint de strijd om een zelfstandig bestaan; om het verder ontwikkelen van een eigen identiteit. Ouders kunnen het gevoel hebben het contact met hun kind kwijt te raken in deze periode van losmaken, loslaten en een nieuwe manier vinden om weer te verbinden. Haptonomische begeleiding helpt om de juiste afstemming te vinden in het leven van pubers en hun ouders.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply