Rate this post
 • Mama en papa zijn én werken: het kan!
  Rate this post

  In verwachting! Een nieuw avontuur in jullie leven gaat beginnen. Een kind krijgen verandert je leven uiteraard ingrijpend. Daarom moeten er belangrijke beslissingen genomen worden, bijvoorbeeld op het gebied van werk. Zo kunnen jullie besluiten dat één van de twee stopt met werken. Of dat je beiden minder gaat werken. Misschien besluiten jullie wel dat jullie beiden blijven werken en dat er gekozen wordt voor opvang voor je kind. De keuze valt dan vaak op een kinderdagverblijf.

  Menig ouder vindt het moeilijk om de juiste beslissing te maken. Aan de ene kant wil je natuurlijk het liefst de hele dag bij je kind blijven, maar aan de andere kant wil of moet je ook blijven werken. In dat laatste geval moeten jullie op zoek naar een goede plek om jullie kind heen te brengen. Wanneer de keuze is gevallen op opvang in de vorm van een kinderdagverblijf, volgt de zoektocht naar het juiste kinderdagverblijf. Tijdens een rondleiding krijg je een goed beeld van de nieuwe omgeving waar je kind straks één of meerdere dagen zal doorbrengen.

  Dagelijks programma
  Bij SKD Kinderopvang begrijpen ze dat het als ouder soms moeilijk is om de zorg van je kind over te laten aan iemand anders. En dat er momenten zullen zijn van schuldgevoel tegenover je kind of dat je als ouder het gevoel krijgt dat je dingen mist doordat je niet altijd bij je kind bent. De band tussen ouder en kind is zeer belangrijk en onvervangbaar. Bij SKD Kinderopvang doen de medewerkers er daarom alles aan om het kind zich er te laten thuisvoelen. Als ouders worden jullie zoveel mogelijk betrokken bij het samenstellen van het dagelijkse programma van de kleine. SKD Kinderopvang hecht veel waarde aan een goede relatie tussen ouders en pedagogisch medewerkers. Daarom is er dagelijks een wederzijdse informatieoverdracht over het kind. Dit alles draagt eraan bij dat jullie met een gerust hart jullie kostbaarste bezit bij de opvang kunnen achterlaten.

  Verse warme maaltijd
  Na een lange werkdag wil je als ouders zo snel mogelijk je kind ophalen en tijd met hem of haar doorbrengen. Eenmaal thuis is het vaak snel aan tafel voor de warme avondmaaltijd, en al gauw is het bedtijd voor je kleintje. Bij SKD Kinderopvang wordt er voor de kinderen iedere middag een verse warme vegetarische maaltijd gekookt. Dit zorgt ervoor dat je als ouders ’s avonds nét wat meer tijd hebt om met je kind te knuffelen. Op deze manier is het dus zeker mogelijk: mama en papa zijn én werken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply