Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Mammazorg op maat

  Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen en een belangrijk aandachtspunt van het Flevoziekenhuis. Vrouwen of mannen bij wie een vermoeden van borstkanker bestaat, worden op de Mammapoli van het ziekenhuis in een snel traject onderzocht en, indien nodig, behandeld.

  De Mammapoli is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van borstkanker. Om zo snel en effectief mogelijk te werken en je optimaal te kunnen behandelen, werken verschillende specialismen samen in de borstkankerzorg.

  Snel en op één plek
  De Mammapoli is 5 dagen per week geopend. Hierdoor is het vrijwel altijd mogelijk om patiënten binnen 48 uur na constatering van een afwijking te onderzoeken. Als je voor de eerste keer op de Mammapoli een afspraak hebt, word je gezien door een verpleegkundig specialist mammacare. Zij neemt een anamnese af, doet het lichamelijk onderzoek en geeft uitleg over de verschillende onderzoeken. De gesprekken en onderzoeken vinden plaats op de afdeling Radiologie. Je wordt snel en op één locatie geholpen.

  Keuzehulp
  Na het onderzoek krijg je meteen de uitslag of een vervolgafspraak bij de chirurg. ‘We bespreken de mogelijke behandelingswijzen met je en nemen gezamenlijk een besluit over het vervolgtraject’, legt verpleegkundig specialist Jannet Wiegersma uit. ‘Daarbij maken we gebruik van een online hulpmiddel, de borstkanker-keuzehulp, waarmee patiënten alle mogelijke behandelopties krijgen uitgelegd om uiteindelijk een weloverwogen keuze te kunnen maken. Wanneer je medisch bent behandeld, zien wij je terug op de Nazorgpoli. Hierin bieden wij je psychische en fysieke ondersteuning.’

  Kwaliteit van leven
  Het Flevoziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland waarin de borstkankerzorg geheel geïntegreerd wordt aangeboden in samenwerking met een academisch ziekenhuis: de locatie AMC van het Amsterdam UMC. Oncologisch chirurg Suzan van der Meij: ‘In het Flevoziekenhuis en het AMC zijn we ons bewust van het effect dat kanker kan hebben op iemands leven. We hebben daarom een extra stap in het zorgpad geïntroduceerd. Patiënten vullen tijdens hun behandeling vragenlijsten in, waarmee wij kunnen monitoren hoe het met de patiënt gaat en of er sprake is van achterstand of problemen. We proberen daarmee – naast goede zorg – altijd de patiënt centraal te zetten bij de behandeling.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply