Rate this post
 • Een andere manier om problemen te verwerken
  Rate this post

  We zijn gewend om te praten over onze ervaringen. Meestal staan we niet stil bij de manier waarop we ze verwerken. Als er in die verwerking een belemmering optreedt, merk je dat ervaringen uit het verleden je functioneren blijven beïnvloeden. Het lukt bijvoorbeeld niet om dingen los te laten. Je houdt last van het feit dat je letterlijk ‘vol’ blijft zitten met onverwerkte informatie.

  ReAttach is een kortdurende en prettige therapievorm die je helpt om vollediger ‘oude’ en negatief geladen informatie te verwerken. Daardoor ontstaat er rust, ruimte en overzicht.
  De methodiek maakt gebruik van denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen. Dit zorg ervoor dat je zelf in staat bent om de juiste informatie op te halen, te registreren en te (her)plaatsen.Tijdens de interventie zelf hoef je niet te praten. Dat is fijn als je moeilijk woorden kunt vinden voor wat er speelt bij je. Of als het te beladen voelt. Het effect is dat de relatie met jezelf, de mensen waar je om geeft en de wereld om je heen, niet meer gekleurd wordt door oude patronen en overlevingsstrategieën. Je ervaart een ‘opgeruimd hoofd’, minder problemen in je dagelijks leven en meer ontspanning.
  ReAttach is breed inzetbaar, onder meer als je hinder ondervindt van een negatief zelfbeeld, faalangst, hardnekkige, negatieve patronen, angst en depressieve klachten, burn-outklachten, trauma en PTTS.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply