Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Manuele therapie en huilbaby’s
  Rate this post

  Het zal je maar gebeuren: je wordt ouder van een lief klein mensenkind, en na enkele dagen huilt het vele uren per dag. Een schone luier, een warm flesje, praten en zingen: niets helpt om het huilen te ­stoppen. Om wanhopig van te worden…

  De arts van het consultatiebureau onderzoekt de baby en ziet dat er meer symptomen zijn: voorkeurshouding van het hoofd, gedraaid naar één kant; overstrekken van de rug (‘bananenhouding’); kale plek bij het haar; asymmetrie van de schedel; slecht drinken, vooral bij borstvoeding; reflux ofwel het uitspugen van voeding. En zo zijn er nog een aantal symptomen te noemen. Dan bestaat de kans dat de consultatiebureauarts een doorverwijzing geeft naar de manueel therapeut die tevens is opgeleid als Kiss-therapeut. Deze manueel therapeut is in staat de wervelkolom van het kindje te onderzoeken. Indien er een ‘blokkade’ wordt gevonden hoog in de nek, zal hier meestal de oorzaak van de klachten liggen. Deze blokkade wordt veroorzaakt door een verschuiving van de atlas. Dit is de eerste nekwervel. Deze verschuiving is ontstaan tijdens de geboorte.

  Behandeling
  De manueel therapeut behandelt de atlas middels een zachte druk erop. De ervaring leert dat na één behandeling de atlas weer op zijn plaats zit en de klachten verdwijnen. Soms zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Veel ouders vertellen vaak hierna, dat ze een ander kindje in ­handen hebben. Het huilt niet meer, het laat zich ­knuffelen, en drinken en slapen zijn vanzelfsprekend geworden. Kortom: blije ouders en een gezonde en gelukkige baby.

  Meer informatie
  Wil je meer informatie, kijk op de website
  www.kiss-kinderen.nl of loop bij ons binnen en stel je ­vragen aan Henk van de Rest.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply