Rate this post
 • Masker op, of zijn wie je bent?
  Rate this post

  Een klant vertelt: ‘Ik ben 63 jaar, en heb na een burn-out op mijn 51ste en een TIA op mijn 62ste de reguliere behandelingen gekregen, zoals assertiviteit en psychotherapie en gesprekken bij PsyQ. Na 1,5 jaar behandeling had ik nog steeds last van stressklachten, die ooit ergens waren begonnen, maar waar ik mij niet bewust van was.’

  ‘Eind juni ’15 leerde ik Astrid kennen, mijn huidige coach. Zij werd mij aanbevolen door iemand uit mijn netwerk. Nu weet ik dat ik altijd geleefd heb met een masker op, om maar niets te laten merken naar de buiten wereld toe. Ik wilde de controle over mijn leven houden. Astrid prikte daar al snel doorheen en gaf mij de ruimte om met mijn gevoel te gaan leven. Dat voelde een stuk beter dan de stress die veroorzaakt werd doordat ik altijd alles onder controle wil hebben. Door de spiegels waarin ik mocht kijken, weet ik inmiddels beter te handelen vanuit mijn gevoel en leef ik veel meer. Nu kan ik nog vele gezonde jaren genieten van het leven en de mensen en dingen om me heen.’

  Verandering
  ‘Ik weet het allemaal wel, maar durf niet / kan niet’ zijn de overtuigingen en mindsets waarmee veel mensen leven. De comfortzone waarin hyper ventilatie, een TIA of hartinfarct en burn-out op de loer liggen, vertelt ons wat wij niet moeten doen, en toch doen wij het. Angst, vasthouden en oude overtuigingen staan in de weg van ontspanning, verandering en nieuwe keuzes.
  Tip: wij zijn niet onze gedachten; wij maken onze gedachten (gebeurtenis – gedachten – gevoel – gedrag) en kunnen deze veranderen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply