Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Maskne: een nieuw fenomeen

  Er is de laatste maanden veel veranderd in het straatbeeld. Tegenwoordig lopen we bijvoorbeeld (bijna) allemaal met een mondmasker op. Het is één van de maatregelen die genomen moesten worden om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. En daarmee heeft tegelijkertijd een nieuw fenomeen zijn intrede gedaan: maskne.

  Maskne is een lokale uitbraak van acne die wordt veroorzaakt door het langdurig dragen van een mondmasker. Dit komt doordat het masker ten eerste zorgt voor meer wrijving op je huid en de beschermende huidolie en -vetten absorbeert. Ten tweede ontstaat er door de door jou uitgeademde lucht en warm en vochtig ‘klimaat’ onder het masker waarin bacteriën en gisten prima gedijen. Het gevolg zijn pijnlijke en branderige pukkeltjes, puistjes, talgbultjes en mee-eters. Met andere woorden: je hebt maskne.

  Behandeling op maat
  ‘Ga niet zelf aan de slag met allerlei middeltjes, maar laat er een specialist naar kijken’, raadt Hanneke Wolters aan. ‘De kans is groot dat je eigen inspanningen niet helpen of dat je het alleen maar erger maakt en je er ontsierende littekens in je gezicht aan overhoudt. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in acnebehandelingen en kunnen aan de hand van een huidanalyse kijken welke behandeling voor jouw huid het meest effectief is. Als je veel ontstekingen en puistjes hebt, zullen we namelijk een andere behandeling inzetten dan wanneer je alleen talgbultjes en verstopte poriën hebt. Waar je zelf wél op kunt letten, is wat voor mondmasker je draagt. Het moet goed aansluiten op je gezicht, zodat het zo min mogelijk heen en weer schuift. Als je een wasbaar mondmasker hebt, controleer dan of deze van 100% katoen of satijn is gemaakt. Dat is beter dan een masker van synthetisch materiaal. Was je masker ook het liefst met een parfumvrij wasmiddel.’

  Zorg goed voor jezelf
  ‘En of je nu last hebt van maskne of niet, het is sowieso goed om, vooral in deze rare coronatijd, goed voor jezelf te zorgen’, vervolgt Hanneke. ‘Juist nu je de fysieke aanraking van anderen moet missen en een knuffel niet meer veilig is. In onze salon werken we coronaproof, maar halen we wel het beste uit je huid. En dat doet wat met je. Gun jezelf dat stukje extra aandacht.’

  Maatwerk
  Huidinstituut Salon Hanneke skincare | wellness richt zich op gehele verbetering van jouw huid, zodat jij met een frisser, jeugdiger en lichter gevoel de dag weer kan herpakken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply