Rate this post
 • Massage: allerlei gezondheidsvoordelen
  Rate this post

  Tijdens de zwangerschap kun je last hebben van allerlei kwaaltjes, zoals vermoeidheid, minder goed kunnen slapen, last van je rug, je nek of je bekken, onrustige benen, spataderen, het vasthouden van vocht, veranderende hormonen en angst voor de bevalling. Het zorgt allemaal voor stress in je lichaam. Door een massage ervaar je je zwangerschap bewuster, je voelt de signalen die je lichaam afgeven beter en je voelt je rustiger. Daardoor kun je je gemakkelijker ontspannen, ook tijdens de bevalling.

  De massage zorgt voor een betere bloeddoorstroming, die tevens een goede werking heeft op het verstevigen van de spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Daarnaast wordt het lymfestelsel gestimuleerd, dat ervoor zorgt dat zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd kunnen worden, van en naar het kindje.

  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage ondergaan, beter ­slapen en minder last hebben van rugpijn. Ook treden er ­minder complicaties op tijdens de zwangerschap en bevalling.

  Genieten
  Een massage vermindert stress en werkt kalmerend en ontspannend. Het versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. Een zwangerschaps­massage is daarom altijd een reden te ondergaan, ook als geen je klachten hebt. Zo geniet je optimaal van een ontspannen zwangerschap!

  Mocht je interesse hebben om een zwangerschapsmassage te ondergaan, dan kan dat vanaf ongeveer 12-14 weken van de zwangerschap. De massage bestaat uit een zij-ligging en lymfemassage van de voorkant met olie.

  Ook als je niet zwanger bent
  Deze massage is ook zeer geschikt en heerlijk als je niet zwanger bent. Omdat een zijligging heerlijk aanvoelt en daarnaast als je minder gemakkelijk op je buik kunt liggen, dan is dit ook een uiterst geschikte massage.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met
  Coloryourlife. De behandelingen worden doorgaans via jouw verzekering deels of in hun geheel vergoed,
  via de alternatieve geneeswijze.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door sophie op april 1, 2017, 8:47 am

  Een massage zorgt ook voor meer oxytocine en serotonine in je lichaam. Daardoor voel je je beter en gelukkiger.

  Beantwoorden →