Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Massage bij fibromyalgie
  4/4 - (1 stemmen)

  ‘Fibromyalgie’ betekent letterlijk ‘pijn in bindweefsel en spieren’ en wordt ook wel ‘weke-delenreuma’ genoemd. Het komt voor bij ongeveer 2 op de 100 volwassenen, vooral vrouwen. Iedereen met fibromyalgie herkent klachten als spierpijn, spierstijfheid, extreme vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen en darmklachten.

  Helaas ondervinden patiënten ook veel onbegrip vanuit hun omgeving omdat er ‘aan de buitenkant’ niets te zien is. Onbegrip over het feit dat je de ene dag vrolijk aan het werk bent en de volgende dag amper in staat bent om je normale werkzaamheden uit te voeren. Maar al te vaak wordt gezegd dat fibromyalgie ‘tussen je oren zit’. Ondanks dat er ook een mentaal aspect bij fibromyalgie hoort (patiënten hebben vaak moeite om grenzen aan te geven), hebben recente onderzoeken aangetoond dat diverse afwijkingen in zenuwvezels en neurotrans­mitters mogelijke veroorzakers zijn van deze aandoening. Als fibromyalgiepatiënt kun je zelf al veel ondernemen in het dragelijk maken van je klachten, zoals een aanpassing van je voedingspatroon, onder begeleiding bewegen, zorgen voor een goede mindset en het zorgen voor voldoende ontspanning van lichaam en geest. Een massage kan hierbij helpen.
  Fibromassage® is een massage speciaal gericht op het verminderen van de pijn en het verbeteren van de slaap. Naast de massages biedt de massagetherapeut een helpende hand door niet alleen naar het lichamelijke aspect te kijken, maar ook met liefdevolle aandacht naar het mentale / emotionele aspect. Welke beperkende overtuigingen houden je oude patronen in stand? Laat los wat niet meer dienend voor je is, waardoor er energie en ruimte ontstaat voor herstel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply