Rate this post
 • Massage bij kanker
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met borstkanker in je leven, dan is niets meer gewoon. Je hele leven komt in het teken te staan van deze ziekte en het overwinnen van de ziekte. Meestal moet je verschillende ingrijpende behandelingen ondergaan die zowel geestelijk als lichamelijk hun sporen achterlaten. Misschien is massage dan iets voor jou.

  Mijn ervaring is dat massage in dit proces een grote steun kan zijn. Massage geeft geen genezing, maar ondersteunt wel het herstel en verbetert de kwaliteit van je leven. Symptomen zoals pijn, spanning, misselijkheid, stress en slapeloosheid kunnen verminderen. Deze massage geeft ontspanning en ondersteunt zo het herstel van lichaam en geest. Even tijd voor jezelf!
  Graag wil ik in dit proces naast je staan. Ik ben Betsie Maatkamp, massagetherapeut, met als specialisatie massage bij kanker, en ik ben aangesloten bij het landelijke netwerk Massage bij Kanker. Daarnaast ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige.
  Deze massage kan in alle behandelfases van kanker ter ondersteuning. Het is een heel zachte liefdevolle massage die wordt aangepast aan de fase en behandeling waar jij je op dat moment bevindt. De massage is dus afhankelijk van je lichamelijke klachten en conditie op dat moment. Dit bepaalt ook de duur van de massage. Of je nu chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie krijgt, ook als de behandeling klaar is en je in het controletraject zit, kan massage helpen om de regie weer terug te krijgen over je eigen lichaam.
  Voor meer informatie kun je me bellen of mailen. Je bent van harte welkom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Sabine willemsen op juni 6, 2021, 3:38 pm

  Hallo Betsie

  Ik heb zelf borstkanker en zit aan de chemo,mijn vraag is of ik ook massage thuis kan krijgen?

  Hoor graag.

  Gr Sabine

  Beantwoorden →