Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage bij kanker
  Rate this post

  Wat maakt massage bij kanker anders? Wat doet een massage met je wanneer je kanker hebt of hebt gehad? Waarom zou je je laten masseren als je lichaam zo ziek is? Allemaal vragen die ik vaak tegenkom in mijn praktijk.

  Ik ben Ria van Leeuwen en werk al lang als massagetherapeut en yogadocent. Ik ben gespecialiseerd in yoga en massages bij kanker.
  De ziekte kanker is complex, persoonlijk, alles-veranderend, onvoorspelbaar en ingrijpend. Elke kankerpatiënt is anders. Daarom is masseren bij (ex-)kankerpatiënten maatwerk.
  Een gediplomeerde masseur is getraind in het geven van veilige en verantwoorde massages, volledig afgestemd op de ziekte, klachten en conditie van de cliënt. De persoon staat centraal, niet de ziekte.
  Massage biedt geen genezing, maar ontspant, ondersteunt en kan klachten als slapeloosheid, angst en stress verminderen. Soms werkt het pijnstillend. Kortom: het geeft verbetering in de kwaliteit van het leven en brengt mensen weer in contact met hun eigen lichaam.
  Een goed voorbeeld van de heilzame werking is mijn werk bij Puyssentut, een plek voor (ex-)kankerpatiënten om tot rust te komen, zichzelf weer te vinden en energie te krijgen. Gasten ervaren de massages als een verademing. Even geen therapeutische behandeling, maar gewoon genieten en ontspannen. Het effect is verbazingwekkend. De gasten krijgen weer kleur in hun gezicht en voelen zich beter en energieker. Een massage kan in elke fase van de ziekte, tijdens en na de behandeling. Ook wanneer je niet meer beter wordt. Het kan in een praktijk of thuis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply