4/4 - (1 stemmen)
 • Massage bij kanker
  4/4 - (1 stemmen)

  Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet meer op jou als mens, en de aanrakingen zijn medisch, zakelijk en vaak pijnlijk. Het is dan plezierig om op een menselijke manier aangeraakt te worden, door middel van een holistische massage.

  Een ‘holistische massage’ wil zeggen, dat je niet alleen naar het fysieke deel van het lichaam kijkt; er komt zoveel meer bij kijken. Gedachten en emoties kunnen een grote invloed hebben op hoe jij je nu op dit moment voelt. We zijn gewend om deze gevoelens te onderdrukken. Bij deze massage lopen we hier niet voor weg. Ons lichaam wil juist dat deze gevoelens gezien worden. Door een holistische massage kun je contact maken met wat er op dat moment belangrijk is voor geest en lichaam.
  Veel mensen denken dat kanker en massage niet samengaan. Toch kunnen mensen met kanker veel baat hebben bij massage. Die kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling; zelfs in een palliatieve fase. De massage geeft geen genezing, maar ontspanning. De massage laat je voelen wat erop dat moment speelt, verbetert de kwaliteit van leven en helpt het contact met je lichaam te herstellen. Bovendien ondersteunt een ­massage het herstel, en kunnen bijvoorbeeld pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen.
  Met massage en gerichte aandacht voor de cliënt zorgt de therapeut ervoor dat het contact met het lichaam wordt hersteld.
  De massages vinden in het algemeen plaats in de praktijkruimte, maar wanneer je niet mobiel genoeg bent, kunnen de massages ook in het ziekenhuis of bij jou thuis plaatsvinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply