Rate this post
 • Massage bij kanker
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet meer op jou als mens, en de aanrakingen zijn medisch, zakelijk en vaak pijnlijk. Het is dan plezierig om op een niet-medische manier aangeraakt te worden, door middel van een massage.

  Veel mensen denken dat kanker en massage niet samengaan, maar toch kunnen mensen met kanker veel baat hebben bij massage. Die kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling. De massage geeft geen genezing, maar geeft ontspanning, verbetert de kwaliteit van leven en helpt het contact met je lichaam te herstellen. Bovendien ondersteunt een massage het herstel, en kan die bijvoorbeeld pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen.
  Het masseren van mensen die kanker (gehad) hebben, vereist de nodige kennis en inzichten. Bij kanker is het hele lichaam uit balans, en daarom zorgt de massagetherapeut ervoor dat de massage veilig is, kort duurt en gepaard gaat met zachte handgrepen, zodat je niet verder uit balans raakt. Bij vrouwen met borstkanker is het van belang dat er rekening wordt gehouden met mogelijk lymfoedeem. Met massage en gerichte aandacht voor de cliënt wil de therapeut dat het contact met het lichaam hersteld kan worden en de cliënt het weer als haar eigen lichaam kan ervaren. De massages vinden in het algemeen plaats in de praktijkruimte, maar wanneer je niet mobiel genoeg bent, kunnen de massages ook in het ziekenhuis of bij jou thuis plaatsvinden. Aly Kiers heeft als massagetherapeut en schoonheidsspecialiste een salon, en ook werkt zij ambulant.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply