Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage bij kanker geeft ontspanning
  Rate this post

  Wanneer de ziekte kanker bij je wordt vastgesteld, staat je wereld op zijn kop. Je hele ­leven komt in het teken van je ziekte te staan. Vaak naar het ziekenhuis voor onderzoeken, artsbezoek, chemokuren, bestralingen enzovoort. Alle aandacht gaat uit naar je ziekte. Dat doet iets met je. Je gaat zó je best doen om sterk te zijn, dat er voor niets anders meer plaats is. Het evenwicht is zoek en je raakt uit balans.

  Massage kan dan helpen. Massage geeft je geen genezing, maar massage geeft je ontspanning. Het verbetert de kwaliteit van leven en ondersteunt het herstel. Aanwezige pijn, stress, vermoeidheid en/of eventuele slapeloosheid kunnen verminderen. Een massage helpt het contact met je lichaam te herstellen, waardoor je het weer als ‘eigen’ kunt ervaren. Het brengt je (weer) in verbinding met je gevoel en emotie. Bij kanker is je lichaam uit balans, en daarom zorg ik ervoor dat de massage veilig is, niet te lang duurt en met zachte handgrepen wordt uitgevoerd, zodat je niet verder uit balans raakt. De massage vindt plaats in de praktijkruimte bij mij aan huis.

  Na de studie tot holistisch massagetherapeut heb ik, ook aan de Holos academie, een aanvullende cursus voor masseren bij kanker gevolgd. Ik behandel ook gezonde mensen met verschillende soorten klachten of voor ontspanning.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply