fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Massage bij kanker: meer dan welkom

  Na het krijgen van de diagnose ‘kanker’ staat je wereld op zijn kop. Je komt terecht in een medische achtbaan, die volledig in het teken staat van afspraken met artsen en allerlei onderzoeken. In deze onzekere en angstige tijd is ontspanning meer dan welkom.

  Massage bij Kanker is een zeer bijzondere en lichte massage, vergelijkbaar met het insmeren van bodylotion, die zeer ontspannend werkt op het zogenaamde ‘parasympatische zenuwstelsel’. Er wordt geen druk uitgeoefend op het lichaam. De massage zelf duurt ook maar kort (ongeveer een half uur), omdat het lichaam al hard moet werken om te herstellen van de kanker en alle daarbij horende behandelingen. Het lichaam mag daarom niet nog zwaarder belast worden dan het al is.

  Er wordt sterk rekening gehouden met de conditie van de cliënt en de soort kanker plus de behandelingen die al zijn ondergaan of op dit moment nog voortduren. Daarom wordt van tevoren een uitgebreide intake afgenomen en je krijgt ook alle tijd om te praten, comfortabel te gaan liggen of zitten en na de massage mag je nog even bijkomen in alle rust. 

  Deze specialistische massage is dus uitsluitend gericht op ontspanning en niet op de behandeling van klachten, zodat cliënten even niet bezig te hoeven zijn met het ziek zijn en wel even alles mogen loslaten. Daarmee is deze massage zeker ook geschikt voor mensen met burn-outklachten, -hooggevoeligheid of ernstige overspannenheid.

  Masseur Patricia Grasman is aangesloten bij het Kwaliteitsregister ‘Netwerk Massage bij Kanker’, een verband van massagetherapeuten die een specialisatieopleiding hebben gevolgd voor het masseren van mensen met kanker. Zie www.massagebijkanker.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply