Rate this post
 • Massage bij kanker
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker, kom je in een rollercoaster terecht. Veel nadruk wordt gelegd op het ‘zieke’ lichaam. Behandelingen laten hun sporen achter. Het contact met je eigen lichaam kan door dit proces behoorlijk veranderen.

  Massage wordt vaak gezien als een vorm van verwennerij. Natuurlijk is een massage fijn, maar massage biedt veel meer. Massage bij kanker geeft geen genezing, maar het kan wel de kwaliteit van het leven verbeteren. Een massage geeft ontspanning en ondersteunt het herstel van lichaam en geest, en kan in alle fases van het ziekteproces toegepast worden, zowel in de curatieve als in de palliatieve fase. Symptomen als pijn, misselijkheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie kunnen minder worden door massage.
  Door een op jou afgestemde massage word je op een positieve manier benaderd. Het brengt een moment van rust en ontspanning. Even niet denken aan het ziek zijn, maar aandacht voor contact met jezelf.
  Inner Balance is aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker. Alle massagetherapeuten van het Netwerk hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd, afgestemd op de rich­tlijnen van de Society for Oncology Massage in de V.S., de grondleggers van de oncologische massage wereldwijd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply