Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage: een weldaad voor je lichaam
  Rate this post

  Stress is onder te verdelen in verschillende soorten: positieve, negatieve, acute en chronische. Positieve noemen we ook wel ‘uitdagingen’. Deze hebben we nodig omdat we er energie van krijgen, om bijvoorbeeld een wedstrijd te spelen en examen te maken. Gezonde spanning. Negatieve stress is overbelasting en moeten we zien te voorkomen.

  Bij acute stress gebeuren er verschillende dingen in ons lichaam. Dit wordt ook wel de ‘vlucht-of-vechtrespons’ genoemd. De bloeddruk stijgt, de ademhaling en hartslag versnellen en er gaat meer bloed naar de spieren in plaats van naar bijvoorbeeld de spijsvertering of het immuunsysteem.
  Het is in het Verre Oosten al meer dan 5000 jaren bekend dat je lichaam niet alleen botten, spieren, pezen, organen en bloed bestaat. Je lichaam heeft namelijk ook een energiesysteem. Deze energie wordt in het Verre Oosten ‘Chi’ genoemd. Onder andere bij acupunctuur / acupressuur (shiatu en voetreflex) wordt van deze kennis gebruik gemaakt door de diverse reflexpunten te behandelen. Zo wordt getracht het stromen van de energie te stimuleren en het zelfgenezend vermogen te stimuleren.
  Vermoeidheid door stress maakt dat je je moeilijk kunt ontspannen, omdat je zoveel moet en wilt: een rijk gevuld sociaal leven, een goede baan, altijd blije kinderen en verschillende hobby’s. Neem je agenda onder de loep, maak tijd voor leuke, ontspannende dingen, zeg geen ‘ja’ als je ‘nee’ bedoelt, breng ontspanning in je leven, humor, neem eens afstand, stel je prioriteiten, mediteer, kijk naar je voeding, beweeg en neem voldoende slaap.
  Een ontspannende (sport)massage kan een weldaad zijn voor je lichaam. Voetreflex kan een goede aanvuling zijn om stress en vermoeidheid te verminderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply