Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage en kanker
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met het feit dat je kanker hebt, is ineens alles anders. Er komt een operatie, soms gevolgd door chemokuren en/of bestralingen. Alles lijkt te draaien om je ziekte. Dat doet iets met je. Je gaat zó je best doen om sterk te zijn dat er voor niets anders meer plaats is. Het evenwicht is zoek. Je raakt uit balans. Holistische massagetherapie kan dan verlichting brengen. Bij holistische massagetherapie gaan we ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  Wanneer je lichaam je voor je gevoel in de steek heeft gelaten, is het belangrijk om het vertrouwen in je lijf te herstellen. De aandacht en aanraking tijdens de massage zorgen ervoor dat je beter in staat bent te voelen wat er in je gebeurt en wat dat met je doet. Je raakt meer vertrouwd met jezelf en er komt ruimte om je kracht te voelen en meer bewust de regie te nemen over je eigen leven. In dit hele proces wil ik graag naast je staan, tijdens of na het behandeltraject.
  Ik werk als verpleegkundige op de ­Breastclinic in het Albert Schweitzer ziekenhuis en ik heb een eigen massagepraktijk. Als je aanvullend verzekerd bent, wordt de massage­therapie gedeeltelijk vergoed door de meeste ­zorgverzekeraars.
  Voor mij voelt het als een verrijking wanneer ik zie hoe goed de holistische massagetherapie kan zijn, als aanvulling op alles wat bij kanker nodig is op medisch gebied.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply